2016. április 1., péntek

lllatos gombás rizs


Vajon a gomba az, ami illatos benne? Az is lehet. Ám igazából  maga a gombás rizs lesz illatos a beletett finom fűszerektől.








Hozzávalók
4 személyre

  • 30 dkg gomba
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • kakukkfű
  • majoranna

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl rizs
  • 4 dl viz
  • só (esetleg Vegeta )



Elkészítés:



A rizsből rendes párolt rizst készitünk.



A gombát megtisztitjuk, ahogyan szoktuk, én pl. le szoktam szedni a héját.  Van aki nem. Vékonyan felszeleteljük a gombát, majd leöblitjük, és a vizet alaposan lecsepegtetjük róla. Serpenyőben olajat forrósitunk, rátesszük a gombát, megsózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy magától összezuhanjon. Sok vizet fog ereszteni, ezt elpárologtatjuk elfőzzük alóla, majd, ha már csak az olaj van alatta, akkor egy kicsit kevergetve még sütjük benne a gombát, hogy az ize belesüljön az olajba, aztán gyorsan lehúzzuk a tűzről, és csak ekkor adjuk hozzá az illatos  fűszereket: a kakukkfüvet és a majorannát.  Utána mar ne süssük, mert elmegy az illata.



Az illatos gombát belekeverjük a rizsbe. 




Párolt, sült húsok mellé tálaljuk, különösen ajánlott   az ananászragus csirkemellhez  vagy  a sült  karácsonyi - hálaadásnapi pulykához


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése