Vajon a gomba az, ami illatos benne? Az is lehet. Ám igazából maga a gombás rizs lesz illatos a beletett finom fűszerektől.
Hozzávalók
4 személyre
- 30 dkg gomba
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
- kakukkfű
- majoranna
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl rizs
- 4 dl viz
- só (esetleg Vegeta )
Elkészítés:
A rizsből rendes párolt rizst készitünk.
A gombát megtisztitjuk, ahogyan szoktuk, én pl. le szoktam szedni a héját. Van aki nem. Vékonyan felszeleteljük a gombát, majd leöblitjük, és a vizet alaposan lecsepegtetjük róla. Serpenyőben olajat forrósitunk, rátesszük a gombát, megsózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy magától összezuhanjon. Sok vizet fog ereszteni, ezt elpárologtatjuk elfőzzük alóla, majd, ha már csak az olaj van alatta, akkor egy kicsit kevergetve még sütjük benne a gombát, hogy az ize belesüljön az olajba, aztán gyorsan lehúzzuk a tűzről, és csak ekkor adjuk hozzá az illatos fűszereket: a kakukkfüvet és a majorannát. Utána mar ne süssük, mert elmegy az illata.
Az illatos gombát belekeverjük a rizsbe.
Párolt, sült húsok mellé tálaljuk, különösen ajánlott az ananászragus csirkemellhez vagy a sült karácsonyi - hálaadásnapi pulykához
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése