2016. április 2., szombat

Kijevi csirkemell - kicsit másként

Sem a tölteléke, sem az elkészitése nem hagyományos, viszont legalább olyan finom, mint az eredeti.





Hozzávalók
4 személyre


  • 60 dkg csirkemell darálva
  • őrölt bors

Töltelék

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csomag petrezselyemzöld, apróra vágva

Panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • morzsa


Elkészítés

A darált csirkemellett sót borsot összekeverjük. Tapasztalatom szerint kb 1 kiskanál só kell bele. Bors is mehet bőven.

A tölteléket összegyúrjuk. Tapasztalatom szerint a só itt ki is maradhat, vagy csak éppen egy kicsit sózzuk. A petrezselymet nem érdemes kihagyni, mert kifejezetten jó izt ad a sajtos tölteléknek.

A sajtos töltelékből 8 gombócot formázunk, a gombócokból hengereket.

Vizes tenyérrel szedünk ki egy adagot a csirkemasszából, ellapogatjuk, elsimítjuk a tenyerünkben, majd belegöngyölünk egy tölteléket, és a húsmasszát rácsukjuk. Mintha szilvásgombócot készitenénk, csak henger alakban. Az elkeszült hengert lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és alufoliára tesszük pihenni, mig a többi henger is elkészül. Eleinte kicsit mancsos, maceras, de ha ráéreztünk a módszerre, már simán megy.

Vegül a hengereket bő forró olajban kisütjük.


Parolt rizzsel, krumplipürével tálajuk.  Mindenféle párolt zöldség is mehet hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése