Sem a tölteléke,
sem az elkészitése nem hagyományos, viszont legalább olyan finom, mint az
eredeti.
Hozzávalók
4 személyre
- 60 dkg csirkemell darálva
- só
- őrölt bors
Töltelék
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 csomag petrezselyemzöld, apróra vágva
- só
Panírozáshoz
- liszt
- tojás
- morzsa
Elkészítés
A darált csirkemellett sót borsot összekeverjük. Tapasztalatom szerint kb 1
kiskanál só kell bele. Bors is mehet bőven.
A tölteléket összegyúrjuk. Tapasztalatom szerint a só itt ki is maradhat,
vagy csak éppen egy kicsit sózzuk. A petrezselymet nem érdemes kihagyni, mert
kifejezetten jó izt ad a sajtos tölteléknek.
A sajtos töltelékből 8 gombócot formázunk, a gombócokból hengereket.
Vizes tenyérrel szedünk ki egy adagot a csirkemasszából, ellapogatjuk,
elsimítjuk a tenyerünkben, majd belegöngyölünk egy tölteléket, és a húsmasszát
rácsukjuk. Mintha szilvásgombócot készitenénk, csak henger alakban. Az
elkeszült hengert lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és alufoliára
tesszük pihenni, mig a többi henger is elkészül. Eleinte kicsit mancsos, maceras,
de ha ráéreztünk a módszerre, már simán megy.
Vegül a hengereket bő forró olajban kisütjük.
Parolt rizzsel, krumplipürével tálajuk.
Mindenféle párolt zöldség is mehet hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése