Hozzávalók
2-3 személyre
1 tojás
30-35 dkg főtt, áttört burgonya
fél deci tej
10 dkg liszt
só
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészitése
A tojást felverjük, és a kihűlt krumplival összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, tovább keverjük, majd apránként hozzáöntjük a tejet. Nem biztos, hogy a teljes tej mennyiségre szükség lesz. Közben megkóstoljuk, és ha kell sózzuk. Keményebb nokedlitészta állagúnak kell lennie. Simára keverjük. Tálkába vagy tányérra zsemlemorzsát öntünk. A masszából kiskanállal kiveszünk egy darabot, és mindjárt beleforditjuk a zsemlemorzsába. Morzsásan könnyebb vele dolgozni. Megforgatjuk a tésztadarabot a morzsában és közben krokett formára igazitjuk. A kroketteket zsemlemorzsával meghintett tálcára, tányérra (alufoliára) tesszük. Vegül nem túl forró olajban kisütjük, szalvétára vagy papirtörlőre szedjük, hogy az olaj lecsepegjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése