Ez a fogás is a `nem kell felette állni` kategoriába
tartozik. Csak az előkészités igényel
egy kis időt, minden mást megold a sütő. Csirkemáj kedvelőknek különösen ajánlott.
Hozzávalók
4 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 1 kg krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- majoranna
Elkészitése
A krumplit hajában megfőzzük, majd leszedjük a héját.
Májat ehhez a recepthez lehetőleg ne fagyasztottat
vegyünk, hanem szép friss egész darabokat keressünk. Persze végső soron a
fagyasztott is megfelel, csak akkor nem biztos, hogy nagyobb májdarabokat
tudunk sutni. A májat megtisztitjuk, az egész májakat két darabra vágjuk. Az igy előkészitett májakat egy tálba
helyezzük, tejet öntünk rá, a tejbe belereszelünk egy –két gerezd
fokhagymát. Legalább egy orán át hagyjuk
a májakat a tejben ázni.
A hagymát megtisztitjuk és szálasra vágjuk.
Egy tepsit kikenünk olajjal,és a főtt krumplit
beleszeleteljük, karikákban, vagy cikkekben. Megsózzuk, meghintjük borssal,
kevés olajat permetezünk (csepegtetünk) rá.
Rászórjuk a hagymát. Ezt is sózzuk, borsozzuk. Kiszedjük a májakat a
tejből és elrendezzük a hagyma tetején. A májat megborsozzuk, megszórjuk
majorannával. Alufoliával betakarjuk, és forró sütőben 50 percig sütjük, majd a
foliát levesszük és még kb 10 percig sütjük,
piritjuk.
A máj kiprobáltan finom puha lesz, de azért sót ne felejtsünk el az
asztalra tenni tálalásnál!
Köszönöm a fokhagymás tejbe áztatás tippjét! Tényleg puha marad és mégis átveszi a fokhagyma zamatát.
VálaszTörlés