2016. április 22., péntek

Csirkemáj sütőben

Ez a fogás is a `nem kell felette állni` kategoriába tartozik.  Csak az előkészités igényel egy kis időt, minden mást megold a sütő. Csirkemáj kedvelőknek különösen ajánlott.






Hozzávalók
4 személyre



  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 kg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • majoranna


Elkészitése


A krumplit hajában megfőzzük, majd  leszedjük a héját.

Májat ehhez a recepthez lehetőleg ne fagyasztottat vegyünk, hanem szép friss egész darabokat keressünk. Persze végső soron a fagyasztott is megfelel, csak akkor nem biztos, hogy nagyobb májdarabokat tudunk sutni. A májat megtisztitjuk, az egész májakat két darabra vágjuk.  Az igy előkészitett májakat egy tálba helyezzük, tejet öntünk rá, a tejbe belereszelünk egy –két gerezd fokhagymát.  Legalább egy orán át hagyjuk a májakat a tejben ázni.

A hagymát megtisztitjuk és szálasra vágjuk.

Egy tepsit kikenünk olajjal,és a főtt krumplit beleszeleteljük, karikákban, vagy cikkekben. Megsózzuk, meghintjük borssal, kevés olajat permetezünk (csepegtetünk) rá.  Rászórjuk a hagymát. Ezt is sózzuk, borsozzuk. Kiszedjük a májakat a tejből és elrendezzük a hagyma tetején. A májat megborsozzuk, megszórjuk majorannával. Alufoliával betakarjuk, és forró sütőben 50 percig sütjük, majd a foliát levesszük és még  kb 10 percig sütjük, piritjuk.


A máj kiprobáltan finom puha  lesz, de azért sót ne felejtsünk el az asztalra tenni tálalásnál!

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm a fokhagymás tejbe áztatás tippjét! Tényleg puha marad és mégis átveszi a fokhagyma zamatát.

    VálaszTörlés