Amerikai gyorsettérmek kinálatában szerepel ez a japán gyökerekkel rendelkező étel. Gyorsan elkészül, ha van hozzá bolti Teriyaki szószunk, de ha nincs, akkor is.
4 személyre
- 1 evőkanál olaj
- 70 dkg csirkehús kockára vágva (legjobb hozzá a filézett csirkecomb)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 közepes sárgarépa tisztitva, vékonyabb szeletekre vágva
- 25 dkg tisztitott zöldbab (vagy egyéb zöldség, pl brokkoli, káposzta, stb)
- esetleg:
- kevés csilipehely vagy csilipor
- 2 dl teryaki szósz
vagy:
- 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 0,8 dl szója szósz
- 0,8 dl viz
- 4 evőkanál étkezési keményitő
- 0,6 dl méz
Elkészités:
Először készitsük el a teriyaki szószt:
Egy kisebb fazékban melegitsük össze a hozzávalókat, és sűritsűk be. Ha elkészült tegyük félre.
Ezután piritsuk meg a csirkedarabokat:
Egy nagyobb serpenyőben forrósitsuk fel az olajat, majd egy rétegben helyezzük bele a csirkedarabokat. Keverés nélkül süssük 3 percig, hogy az aljuk megpiruljon, majd forditsuk meg a csirkedarabokat és piritsuk meg a másik oldalukat is.
Ezután adjuk a csirkéhez a fokhagymát, a sárgarépát és a teriyaki szószt, és főzzük 5 percig.
Miközben a csirke fő, pároljuk meg a zöldbabot (pl. mikrosütőben 5 percig) és keverjük hozzá a csirkéhez.
Tálaljuk a csirkét rizzsel vagy spagettivel.
Adhatjuk zöldségeket külön is a csirkéhez, ekkor előtte külön meg kell párolni őket.
Zöldbab helyett párolhatuk hozzá brokkolit vagy káposztát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése