2016. május 8., vasárnap

Görög sült óriásbab

Vagyis fasolia tighanita. Nem csak babkedvelőknek.






Hozzávalók:
4 személyre


  • 1 kg fehér óriásbab
  • 1,5 csésze olaj (3,6 dl)
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
  • 3/4 kg érett paradicsom meghámozva, darabokra vágva
  • 1 kevés apróra vágott zellerzöld
  • 3 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 fej fokhagyma
  • só,
  • őrölt bors



Elkészités: 

A babot szokás szerint előző éjszaka beáztatjuk, másnap hideg vizben főni tesszük és puhára főzzük. Félidőben megsózzuk. Ha megfőtt leszűrjük.


Tepsibe tesszük az olajat, az apróra vágott vöröshagymákat és a gerezdekre szedett, héjától megtisztitott fokhagymát. A gerezdeket egészben tesszük a tepsibe.  Sütőben   először megpiritjuk a hagymákat, majd beletesszük a többi hozzávalót is, füszerezzük és alufóliával letakarva sütőben kb. 2 órán át sütjük, majd levesszük a takarást és kicsit még piritjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése