Hozzávalók:
4 személyre
- 1 kg fehér óriásbab
- 1,5 csésze olaj (3,6 dl)
- 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- 3/4 kg érett paradicsom meghámozva, darabokra vágva
- 1 kevés apróra vágott zellerzöld
- 3 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 fej fokhagyma
- só,
- őrölt bors
Elkészités:
A babot szokás szerint előző éjszaka beáztatjuk, másnap hideg vizben főni
tesszük és puhára főzzük. Félidőben megsózzuk. Ha megfőtt leszűrjük.
Tepsibe tesszük az olajat, az apróra vágott vöröshagymákat és a gerezdekre
szedett, héjától megtisztitott fokhagymát. A gerezdeket egészben tesszük a
tepsibe. Sütőben először megpiritjuk a hagymákat, majd
beletesszük a többi hozzávalót is, füszerezzük és alufóliával letakarva sütőben
kb. 2 órán át sütjük, majd levesszük a takarást és kicsit még piritjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése