Ha van maradék főtt tésztánk
könnyen, gyorsan elkészithető.
Bármilyen kőretnek való tészta jó hozzá, makaróni, rövid cső, kagyló,
masni, penne stb. Meg spagettivel is finom.
Hozzávalók
2 személyre
- 1 adag maradék tészta
- 1 db alma
- 1 db közepes méretű csemege uborka
- 2-3 dkg (maradék) sajt
- 3-5 dkg (maradék) felvágott
- 1 főtt tojás
- 2-3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 1 mokkaskanál cukor
Elkészités:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozva kisebb
kockákra vágjuk
Az uborkát, sajtot, felvágottat, ugyancsak apró kockákra vágjuk.
A főtt tojás háját leszedjük, a tojást kocakára vágjuk.
A felkockázott hozzávalókat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tésztát is, a tetejére tesszük a majonézt, mustárt és a
cukrot, majd nagy mozdulatokkal átkeverjük az egészet. Felhasználásig hűtőben lefedve tároljuk.
Ha nincs otthon majonéz, de tojás és olaj van, akkor ajánlom
még a gyorsan elkészithető pikk-pakk
majonézt is.
Csupa finomság, a saláta is finom lehet belőle! És a maradék tésztával eddig nem nagyon tudtam mit kezdeni.
VálaszTörlésMiota kitalaltam ezt a gyors teszta-salatat, direkt vadaszom a maradek tesztara itthon. Minden mas altalaban van hozza itthon. A legfontosabb hozza az alma, az uborka, a majonez es a teszta, az osszes tobbi mar csak hab a tortan.
Törlés