2016. május 23., hétfő

Pikk-pakk tésztasálata

Ha van maradék főtt tésztánk  könnyen, gyorsan elkészithető.  Bármilyen kőretnek való tészta jó hozzá, makaróni, rövid cső, kagyló, masni, penne stb. Meg spagettivel is finom.






Hozzávalók 
2 személyre

  • 1 adag  maradék  tészta
  • 1 db alma
  • 1 db közepes méretű csemege uborka
  • 2-3 dkg  (maradék) sajt
  • 3-5 dkg  (maradék) felvágott
  • 1 főtt tojás
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 mokkaskanál cukor


Elkészités:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozva kisebb kockákra  vágjuk
Az uborkát, sajtot, felvágottat,  ugyancsak apró kockákra vágjuk.
A főtt tojás háját leszedjük, a tojást kocakára vágjuk.

A felkockázott hozzávalókat keverőtálba tesszük,  hozzáadjuk a tésztát is,   a tetejére tesszük a majonézt, mustárt és a cukrot, majd nagy mozdulatokkal átkeverjük az egészet.  Felhasználásig hűtőben lefedve tároljuk.


Ha nincs otthon majonéz, de tojás és olaj van, akkor ajánlom még a gyorsan elkészithető  pikk-pakk majonézt is.

2 megjegyzés:

  1. Csupa finomság, a saláta is finom lehet belőle! És a maradék tésztával eddig nem nagyon tudtam mit kezdeni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miota kitalaltam ezt a gyors teszta-salatat, direkt vadaszom a maradek tesztara itthon. Minden mas altalaban van hozza itthon. A legfontosabb hozza az alma, az uborka, a majonez es a teszta, az osszes tobbi mar csak hab a tortan.

      Törlés