Ami igazából csak egy, viszont három alapanyagból készül:
káposztából, répából és almából. Kötésnek majonéz jár bele. Csupa friss és
csupa vitamin! F.Nagy Angéla Saláta ABC-jében akadtam rá egyszer, ha jól
emlékszem. Azóta sem találom meg benne újra, igy az igazi nevét sem tudom. Igy
lett belőle három-saláta.
Kinézetre hasonlit a Cole slaw-ra, az amerikai káposzta
salátára, de azért vannak eltérések. A Cole-slaw-hoz a káposztát felszeletelik, ebben a receptben
reszeljük. A sárgarépa reszelve van mind a kettőnél, viszont ebbe még reszelünk
egy kis almát is. A Cole slaw-hoz szoktak tenni lila káposztát is. Végül is
ebbe sem ártana, de most nem tettem bele.
Hozzávalók:
- egy nagyobb fejeskáposzta negyedrésze (30 dkg)
- 1 közepes sárgarépa
- 1 alma
- keves só
- 1 dl majonéz
Előkészités:
- A káposztát káposztareszelőn lereszeljük. Ez a reszelő nagyobb foka.
- A sárgarépát megtisztijuk és sajtreszelőn lereszeljük, Ez a reszelő kisebb foka.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük. Én a káposztareszelőn szoktam.
Elkészités:
A lereszelt káposztát, sárgarépát és almát tálba tesszük,
megsózzuk, összekeverjük.
Hozzáadjuk a majonézt és villával összedolgozzuk, hogy a
majonéz is jól átjárja. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt legalább egy órán át
érleljük.
Sült és grill húsokhoz, hidegtálakhoz tálaljuk, de önmagában is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése