2017. november 9., csütörtök

Három-saláta

Ami igazából csak egy, viszont három alapanyagból készül: káposztából, répából és almából. Kötésnek majonéz jár bele. Csupa friss és csupa vitamin! F.Nagy Angéla Saláta ABC-jében akadtam rá egyszer, ha jól emlékszem. Azóta sem találom meg benne újra, igy az igazi nevét sem tudom. Igy lett belőle három-saláta.

Kinézetre hasonlit a Cole slaw-ra, az amerikai káposzta salátára, de azért vannak eltérések. A Cole-slaw-hoz a káposztát felszeletelik, ebben a receptben reszeljük. A sárgarépa reszelve van mind a kettőnél, viszont ebbe még reszelünk egy kis almát is. A Cole slaw-hoz szoktak tenni lila káposztát is. Végül is ebbe sem ártana, de most nem tettem bele.




Hozzávalók:
  • egy nagyobb fejeskáposzta negyedrésze (30 dkg)
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 alma
  • keves só
  • 1 dl majonéz



Előkészités:
  • A káposztát káposztareszelőn lereszeljük. Ez a reszelő nagyobb foka.
  • A sárgarépát megtisztijuk és sajtreszelőn lereszeljük, Ez a reszelő kisebb foka.
  • Az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük. Én a káposztareszelőn szoktam.


Elkészités:
  A lereszelt káposztát, sárgarépát és almát tálba tesszük, megsózzuk, összekeverjük.
   Hozzáadjuk a majonézt és villával összedolgozzuk, hogy a majonéz is jól átjárja. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt legalább egy órán át érleljük.

     Sült és grill húsokhoz, hidegtálakhoz tálaljuk, de  önmagában is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése