2017. november 9., csütörtök

Diós palacsinta

Majdnem olyan, mint a Gundel palacsinta de azért mégsem. Ez a megoldás kicsit egyszerűbb, de azért ez is nagyon finom.


Hozzávalók:
4 személyre:
  • 8 db palacsinta
  • 10 dkg  daralt dió
  • 1 mokkaskanál fahéj
  • 8 dkg porcukor


A csokoládé mártáshoz:
  • 10 evőkanál tej
  • 4 dkg nyers kakaópor
  • 4 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin


Elkészités:
A csokoládé mártáshoz valókat összekeverjük, és lassú tűzön felmelegitjük, mig egynemű nem lesz. Ha nem elég édes, tehetünk még bele cukrot, ha túl sűrű, gazdagithatjuk egy kis tejjel vagy még jobb, ha tejszinnel.

A palacsintákat egyenként megtöltjük: egy-egy palacsinta felét beszórjuk a cukros dióval, ráhajtjuk a másik felét, majd az egészet még egyszer félbe hajtjuk. Két négyrét hajtott, megtöltött  palacsintát teszünk egy tányérra, és meglocsoljuk csokoládámártassal.

Áfonyaszemekkel, teszinhabbal diszitve még a karácsonyi menüsorban is megállja a helyét.

Kevésbé ünnepi, de úgy is finom, ha a palacsintára egy sorba szórunk diót, amit meglocsolunk csokoládémártással, és igy tekerjük fel a szokásos módon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése