Majdnem olyan, mint a Gundel palacsinta de azért mégsem. Ez
a megoldás kicsit egyszerűbb, de azért ez is nagyon finom.
Hozzávalók:
4 személyre:
- 8 db palacsinta
- 10 dkg daralt dió
- 1 mokkaskanál fahéj
- 8 dkg porcukor
A csokoládé mártáshoz:
- 10 evőkanál tej
- 4 dkg nyers kakaópor
- 4 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
Elkészités:
A csokoládé mártáshoz valókat összekeverjük, és lassú tűzön
felmelegitjük, mig egynemű nem lesz. Ha nem elég édes, tehetünk még bele
cukrot, ha túl sűrű, gazdagithatjuk egy kis tejjel vagy még jobb, ha
tejszinnel.
A palacsintákat egyenként megtöltjük: egy-egy palacsinta
felét beszórjuk a cukros dióval, ráhajtjuk a másik felét, majd az egészet még
egyszer félbe hajtjuk. Két négyrét hajtott, megtöltött palacsintát teszünk egy tányérra, és
meglocsoljuk csokoládámártassal.
Áfonyaszemekkel, teszinhabbal diszitve még a karácsonyi
menüsorban is megállja a helyét.
Kevésbé ünnepi, de úgy is finom, ha a palacsintára egy sorba
szórunk diót, amit meglocsolunk csokoládémártással, és igy tekerjük fel a
szokásos módon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése