Évekkel ezelőtt nagy kedvenc volt, most újra rátaláltam.
Hozzávalók:
- 6 zsemle
- 1/2 kg tehéntúró
- 4 tojás
- 6 evőkanál cukrot (lehet kicsit többet is, izlés szerint),
- 2 cs vaniliacukor,
- reszelt citromhéj,
- egy maroknyi mazsola
A locsoláshoz:
- 1/2 l tej
- 1 evőkanál cukor
- pár evőkanál tejföl
- porcukor a szóráshoz
Elkészités:
A sütőt 190 fokra melegitjük.
A zsemlék tetejét bevágjuk, hogy visszahajtható legyen. A belsejüket kiszedjük, külön tesszük.
Keverőtálba tesszük a túrót, cukrot, 1 cs, vaniliát, reszelt citromhéjat és a 4 tojás sárgáját. Gépi habverővel, ha lehet, simára keverjük.
A 4 tojás fehérjét külön tálban kemény habbá verjük.
A túróhoz hozzáadjuk a zsemlék belsejét és a mazsolát, és kanalállal jól elkeverjük benne.
Végül hozzáadjuk a tojások habját is, és fakanállal beleforgatjuk a túrós masszába.
A kikapart zsemléket kizsirozott tepsibe tesszük, meglocsolgatjuk meleg cukros tejjel, a kalapjukat is, és egyenlően megtöltjük őket a túrós masszával. Visszahajtjuk a kalapokat, és a maradék cukros tejet rájuk locsolgatjuk. Megkenhetjük a tetejüket tejföllel is, de anélkül is finom, ropogós lesz.
Forró sütőben 20-30 percig sütjük.
Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése