2021. augusztus 1., vasárnap

Spenótos-tonhalas tészta

 A spenótos mártás hamar elkészül, ezért mire a tészta megfő, már tálalhatjuk is.

Hozzávalók:

4 személyre

  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kb 200 gr tonhalkonzerv
  • 400 gr spenótpüré
  • 2 dl főzőtejszin
  • 2 evőkanál étolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 tojás
  • 40 dkg tészta (spagetti, vagy szélesmetélt)
  • 20 dkg sajt


Elkészités:

A tésztát szokott módon megfőzzük.

A hagymát olajon megpároljuk. Rádobjuk a fokhagymát, kicsit együtt piritjuk, majd mehet bele a tonhal. Kis ideig forraljuk, majd beletesszük a spenótót, felforraljuk, kevergetve főzzük 1-2 percig, sózzuk, borsozzuk, végül beleöntjük a főzőtejszint, még egyet forralunk a mártáson, és kész is van.

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és belereszeljük a kész mártásba.

A mártást a tányérokra szedett tésztára adagoljuk, tetejére reszeltsajtot szórunk.


Megjegyzés:

Nekem a vöröshagyma nem izlett benne, férjemnek a tonhal. Szivesen adnék viszont esélyt a spenót mártásnak hagyma nélkül, frissen fogott hallal, mint süllő vagy harcsa. De az már egy másik recept lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése