A spenótos mártás hamar elkészül, ezért mire a tészta megfő, már tálalhatjuk is.
Hozzávalók:
4 személyre
- 2 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kb 200 gr tonhalkonzerv
- 400 gr spenótpüré
- 2 dl főzőtejszin
- 2 evőkanál étolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 tojás
- 40 dkg tészta (spagetti, vagy szélesmetélt)
- 20 dkg sajt
Elkészités:
A tésztát szokott módon megfőzzük.
A hagymát olajon megpároljuk. Rádobjuk a fokhagymát, kicsit együtt piritjuk, majd mehet bele a tonhal. Kis ideig forraljuk, majd beletesszük a spenótót, felforraljuk, kevergetve főzzük 1-2 percig, sózzuk, borsozzuk, végül beleöntjük a főzőtejszint, még egyet forralunk a mártáson, és kész is van.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és belereszeljük a kész mártásba.
A mártást a tányérokra szedett tésztára adagoljuk, tetejére reszeltsajtot szórunk.
Megjegyzés:
Nekem a vöröshagyma nem izlett benne, férjemnek a tonhal. Szivesen adnék viszont esélyt a spenót mártásnak hagyma nélkül, frissen fogott hallal, mint süllő vagy harcsa. De az már egy másik recept lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése