Más néven rántott leves csurgatott tésztàval, ami ràntott levesek nagy csalàdjànak egyik vàltozata.
Hozzàvalók:
4 személyre
- 5 dkg zsir
- 5 dkg sima liszt
- 1,5 liter viz
- 1-1,3 kg só
- 1 kiskanàlnyi édes csemege paprika
A csurgatott tésztàhoz:
- 1 tojàs
- 5-6 dkg liszt
- pici só
Elkészités:
A megolvasztott de nem forró zsirhoz hozzàadjuk a lisztet és
állandó keveréssel, lassan, tehàt takarék lángon jó sötét szinüre piritjuk. Lehúzzuk
a tűzről, beleszórjuk a paprikát es azonnal felöntjük a vizzel, hogy a paprika
nehogy megégjen.
Kevergetve felforraljuk, sózzuk, es addig forraljuk lassú
tűzön, amig a rántás szaga el nem tűnik (kb 15-20 perc).
Amig a leves forr elkészitjük a csurgatott tésztát:
Csészébe tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tojást és nagyon
jól eldolgozzuk. Picit sűrűbbnek kell lennie, mint a palacsinta tésztának. Az elkészült tésztát vékony sugárban a
fővő levesbe csurgatjuk. Tehetjük
műanyag zacskóba is, aminek az egyik sarkán pici lyukat vágunk, es ezen a lyukon keresztül csurgatjuk bele a
tésztát a levesbe. A belefőtt tésztát villával mindig félretoljuk. Ha az összes
tészát belecsurgattuk, már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése