2017. április 12., szerda

Natúr szelet

Ha csak igy simán natúr szelet, akkor sertéshús. Lehet persze más húsféléből is sütni, de akkor illik hozzátenni, hogy miből készült.





Hozzávalók:

  • személyenként 1-2 szelet kicsontozott karaj
  • liszt
  • bors
  • zsir a sütéshez



Előkészités:

  • Legjobb, ha a karajt mi magunk szeleteljük fel, még pedig ferdén, mert igy a rostok el tudnak csúszni egymáson,  könnyebb klopfolni és puhább is lesz. Persze azért készen vásárolt szeletekkel is megoldható.
  • A felszeletelt karajt kiklopfoljuk. Nem sózzuk, nem borsozzuk!
  • Egy tányérba lisztet teszünk, amiben majd megforgatjuk a szeleteket sütés előtt.


Elkészités:

Serpenyőben zsirt hevitünk. Olajat is használhatunk, de a zsir jobb izt ad a natúr szeletnek.

Mikor a zsir elég forró, annyi szeletet sózunk, borsozunk, amennyit egyszerre ki tudunk sütni. Alaposan megforgatjuk a lisztben, majd gyorsan kisütjük. 3 perc  után megforditjuk és a húst a másik oldalán is gyorsan, legfeljebb 3 perc alatt megsütjük. Ha sokáig sütjük, ha túl korán sózzuk be, a hús kiszáradhat.


Önálló ételként köretekkel, vagy főzelékekre feltétnek kiváló. Számtalan egyéb húsétel alapja is lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése