Ha csak igy simán natúr szelet, akkor sertéshús. Lehet
persze más húsféléből is sütni, de akkor illik hozzátenni, hogy miből készült.
Hozzávalók:
- személyenként 1-2 szelet kicsontozott karaj
- liszt
- só
- bors
- zsir a sütéshez
Előkészités:
- Legjobb, ha a karajt mi magunk szeleteljük fel, még pedig ferdén, mert igy a rostok el tudnak csúszni egymáson, könnyebb klopfolni és puhább is lesz. Persze azért készen vásárolt szeletekkel is megoldható.
- A felszeletelt karajt kiklopfoljuk. Nem sózzuk, nem borsozzuk!
- Egy tányérba lisztet teszünk, amiben majd megforgatjuk a szeleteket sütés előtt.
Elkészités:
Serpenyőben zsirt hevitünk. Olajat is használhatunk, de a
zsir jobb izt ad a natúr szeletnek.
Mikor a zsir elég forró, annyi szeletet sózunk, borsozunk,
amennyit egyszerre ki tudunk sütni. Alaposan megforgatjuk a lisztben, majd
gyorsan kisütjük. 3 perc után
megforditjuk és a húst a másik oldalán is gyorsan, legfeljebb 3 perc alatt
megsütjük. Ha sokáig sütjük, ha túl korán sózzuk be, a hús kiszáradhat.
Önálló ételként köretekkel, vagy főzelékekre feltétnek
kiváló. Számtalan egyéb húsétel alapja is lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése