A napközis időkben a grizes tészta hivatalos neve a darás
metélt volt, amit természetesen mindenki darázs metéltnek hallott, igy aztán
rajta is maradt ez az elnevezés. Grizt
vagyis búzadarát piritani egyebként is érdemes megtanulni, mert akár tésztára,
akár önmagában köretnek is
felhasználható.
Hozzávalók:
4 személyre
- 30 dkg szélesmetélt
- 1 duplás pohárnyi búzadara
- 3 dkg vaj
- só
Tálaláshoz:
- sárgabarack lekvár
- porcukor
Elkészités:
A szélesmetéltet forró sós vizben megfőzzük majd leszűrjük.
Közben a vajat serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a
búzadarát, megsózzuk, és lassú tűzön
folyamatosan kevergetve szép piros-barnára piritjuk. Ha szépen megpirult, beleöntünk egy duplás
pohárnyi vizet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amig az összes levét
felissza, és a dara újra pergős lesz.
A megpiritott felpuhitott darát összekeverjük a megfőtt metélttel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése