2017. július 15., szombat

Szardiniás kence

Finoman egészséges.




Hozzávalók:

  • 15 dkg rokfort sajt (vagy márvány sajt, blue cheese, Gorgonzola, hasonlók)
  • 10 dkg teavaj
  • 125 gr olajos szardinia konzerv
  • 1 evőkanál édes Piros arany
  • 1-2 evőkanál mustár
  • izlés szerint pici só



A sajtot lereszeljük vagy villával összenyomjuk. A puha vajat kikeverjük, hozzáadjuk a sajtot, a szardiniát olajjal együtt, és a többi izesitőt. Az egészet simára keverjük, és hűtőben egy éjszakát pihentetjük, hogy az izek összeérjenek.


Kenyérre, kiflire, piritósra kenve fogyasztjuk.

Ha végképp nem kapunk megfelelő sajtot, megfelelő olajos szardiniát, akkor jöhet a brindza és jöhet más halkonzerv is, pl. füstölt sprotni, még akár  paradicsomosan is, Arányok kb ugyanazok, mint fent.  Hűtőből kivéve a vajat, a brindzát megvárjuk hogy megpuhuljon, majd gépi habverővel simára keverjük. Izesitjük. Mehet bele pluszban egy kis őrölt fekete bors, izlés szerint csipős piros arany is. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése