Igazán
finom, könnyen és gyorsan elkészíthető különleges kenyér,
élesztő. dagasztás és kelesztés nélkül.
Hozzávalók:
- 35 dkg sima liszt
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 dl olíva olaj – szűken mérve
- 2 dl görög joghurt
- 1 dl barna sör
Elkészítés:
A
sütőt 180 C fokra melegítjük.
Alaposan
összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát egy tálban.
Közepébe öntjük az olíva olajat, joghurtot és a barna sört.
Fakanállal összedolgozzuk, végül kézzel megformázzuk. Sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük. Tetejét éles késsel
háromszor keresztben behasítjuk.
40-50
percig sütjük, végül kivesszük 20 percig pihentetjük.
Szeletekre
vágva, görögösen olíva olajjal, fetával és koktél
paradicsommal tálaljuk, de simán, vajas, kenyérként is ízleni fog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése