2020. április 8., szerda

Spenót


Békebeli napközis. Na, jó, ez azért annál finomabb.

Hozzávalók
4 személyre

  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 liter tej
  • 1 csomag fagyasztott parajpüré, felolvasztva
  • törött bors
esetleg
  • 1 mokkáskanálnyi cukor

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, összekeverjük, és pár pillanatig együtt pirítjuk. Épp hogy az illata ’feljöjjön’. Ekkor felöntjük tejjel, simára kavarjuk, hozzáadjuk a felolvasztott parajt, vagyis spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Jót tesz a spenótnak, mint a zöldségeknek általában, egy kevéske cukor. Ezt is ilyenkor tesszük bele. Időnként megkeverve felforraljuk, forrástól számítva 10 percig főzzük.

Nagymamásan keverhetünk bele egy tejben áztatott, kinyomkodott, ujjaink között átpasszírozott zsemlét is.

Napközisen egy-egy félbevágott főtt tojással tálaljuk, de elegánsabb, ha tükörtojással adjuk asztalra. Szokás még bundás zsemle- vagy kenyérszelettel is feltálalni.

Javaslom még kipróbálásra rántott sajttal. Egész jó!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése