Békebeli
napközis. Na, jó, ez azért annál finomabb.
Hozzávalók
4 személyre
4 személyre
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 liter tej
- 1 csomag fagyasztott parajpüré, felolvasztva
- só
- törött bors
- 1 mokkáskanálnyi cukor
Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, és
folyamatosan kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a
fokhagymát, összekeverjük, és pár pillanatig együtt pirítjuk.
Épp hogy az illata ’feljöjjön’. Ekkor felöntjük tejjel,
simára kavarjuk, hozzáadjuk a felolvasztott parajt, vagyis
spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Jót tesz a spenótnak, mint a
zöldségeknek általában, egy kevéske cukor. Ezt is ilyenkor
tesszük bele. Időnként megkeverve felforraljuk, forrástól
számítva 10 percig főzzük.
Nagymamásan keverhetünk bele
egy tejben áztatott, kinyomkodott, ujjaink között átpasszírozott
zsemlét is.
Napközisen egy-egy félbevágott főtt tojással
tálaljuk, de elegánsabb, ha tükörtojással adjuk asztalra. Szokás
még bundás zsemle- vagy kenyérszelettel is feltálalni.
Javaslom
még kipróbálásra rántott sajttal. Egész jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése