2016. december 2., péntek

Tojásos nokedli felturbózva

Kis változatosság a tojásos nokedli fronton.









Hozzávalók
4 személyre

  • 3 tojás
  • 1,5 dl viz
  • Kb 60 dkg rétesliszt
  • Só 
  • Viz a kifőzéshez


A nokedlire:
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 dkg füstölt szalonna
  • 6-8 db tojás


Elkészités

Egy tésztafőző fazékban odatesszük a vizet forrni. Teszünk a vizbe 1-2 evőkanál sót is.

Amig a viz felforr a 3 tojást keverőtálba ütjük, hozzáadunk 1,5 dl vizet, fél kiskanál sót, és a réteslisztet apránként beleöntve galuskatésztát keverünk. Tudom, nokedlihez jó a sima liszt is, de érdemes kiprobálni rétesliszttel. Klasszisokkal szebb nokedlit kapunk!

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk. A nokeldira szánt tojásokat pici sóval egy tálban felverjük,sózásnál  vegyük figyelembe, hogy a szalonna is sós.

Ha a viz for beleszaggatjuk a nokedlit, és ha megfőtt szűrőkanállal kiszedjük   Aki akarja langyos vizzel le is öblitheti.  Egy tálba szedjük a galuskákat, kevés olajjal megöntözzük, hogy biztos ami tuti ne ragadjanak össze. 

Egy megfelelő méretű lábosban a szalonnat kisütjük, a pörcöket kiszedhetjük dekorácionak, bár én néha benne szoktam hagyni. A zsirjára tesszük a hagymát, amit megpárolunk, majd raöntjük a nokedlit,  átkeverjük, megmelegitjük, végül nyakon öntjük a felvert tojásokkal és takaréklángon, fedő alatt, időnként megkeverve  készre sütjük.


Azon melegében tálalhatjuk, annak rendje és módja szerint ecetes cukros lével leöntött fejes salátával. A nokedli tetejére még  szórjuk a diszitésnek félretett szalonna pörcöket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése