A kifli előtti időkben
a gubókat (amiből a guba lett) sütni kellett. Minden más nagyjából ugyanúgy történt,
mint mostanában.
Hozzávalók
- 6 kifli
- 5 dkg vaj
- ½ l tej
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált mák
Izesités:
- ½ kiskanál fahéj
- ½ citrom reszelt héja
Elkészités
A kifliket karikára
vágjuk, es egy nagyobb tálba tesszük. A tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliát,
majd ráöntjuk a kifli karikákra. A kifliket óvatosan átforgatjuk, átkeverjük a
tejben.
A porcukrot es a darált
mákot összekeverjük, ízesíthetjük fahéjjal, citromhéjjal, de ezek nélkül is jó
lesz. Végül a cukros mákot ráöntjuk a
kiflire, es óvatosan összekeverjük.
Végül az egészet
kivajazott peremes tepsibe tesszük, es forró sütőben kb. negyed óráig pirítjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése