2016. december 21., szerda

Mákos guba

A kifli előtti időkben a gubókat (amiből a guba lett) sütni kellett. Minden más nagyjából ugyanúgy történt, mint mostanában.




Hozzávalók

  • 6 kifli
  • 5 dkg vaj
  • ½ l tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mák

Izesités:
  • ½ kiskanál fahéj
  • ½  citrom reszelt héja


Elkészités

A kifliket karikára vágjuk, es egy nagyobb tálba tesszük. A tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliát, majd ráöntjuk a kifli karikákra. A kifliket óvatosan átforgatjuk, átkeverjük a tejben.

A porcukrot es a darált mákot összekeverjük, ízesíthetjük fahéjjal, citromhéjjal, de ezek nélkül is jó lesz.  Végül a cukros mákot ráöntjuk a kiflire, es óvatosan összekeverjük.


Végül az egészet kivajazott peremes tepsibe tesszük, es forró sütőben kb. negyed óráig pirítjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése