Igazi gyors étel, nem csak gyors éttermekben, de otthon is
hamar elkészül. Felvágjuk a húst, összekeverjük a bundázáshoz valókat és a
mézes-ketchupos-szezámmagos mártást. A bundázott csirkedarabokat forró olajban
kisütjük és megforgatjuk a mázban. Ennyi.
Hozzávalók:
4 személyre
- 1 egész csirkemell filézve
A bundához:
- 6 evőkanál liszt
- 3 csapott evőkanál étkezési keményitő
- 1 evőkanal olaj
- 1 egész tojás
- 1 csipet só
- 7 evőkanál viz
- 1,5 kiskanál sütőpor
A mázhoz:
- 1 dl ketchup
- 2 teáskanál méz
- 3 evőkanál szezámmag
- Esetleg egy kiskanál csipős Piros Arany vagy izlés szerint pirospaprika a csipősebb fajtából
- Olaj a sutéshez
Elkészités:
A csirkemell filéket megmossuk, felvágjuk. Én amolyan
pörkölt méretűre vágtam. Egy tálban
összekeverjük a bundához valókat. Jó
sűrű palacsintatésztaszerű masszát kapunk. A vizzel lehet játszani, mert a
tojás méretétol függően kellhet hozzá még keves viz, vagy éppen ha nagyobb a
tojás, akkor kicsit kevesebb kell bele.
Az elkesüult `palacsinta tésztába` belerakjuk a csirkemell
darabokat. Én ugyan egyenként
mártogattam, de úgy is megfelel, ha egyszerre tesszük bele mindet.
Egy másik tálban összekeverjük a mázat is mindjárt, hogy az
is kéznél legyen.
Serpenyőben olajat
melegitünk. Én annyi olajat használtam, hogy a bundázott csirkedarabok
úszkáljanak benne. A csirkedarabokat
egyenként belerakjuk a forró olajba, es
megsütjük. Csak annyi csirkét tegyünk bele egyszerre, hogy szabadon
mozoghassanak egymastól. Számitsunk rá, hogy a bunda a sütés során megdagad.
A kisült csirkedarabokat kicsit lecsepegtetjük majd meg forrón beleforgatjuk
a mázba, és tálra szedjük.
Piritott tésztával, eseleg rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése