2016. december 4., vasárnap

Szezámmagos csirke

Igazi gyors étel, nem csak gyors éttermekben, de otthon is hamar elkészül. Felvágjuk a húst, összekeverjük a bundázáshoz valókat és a mézes-ketchupos-szezámmagos mártást. A bundázott csirkedarabokat forró olajban kisütjük és megforgatjuk a mázban. Ennyi.






Hozzávalók:
4 személyre

  • 1 egész csirkemell filézve


A bundához:
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 csapott evőkanál étkezési keményitő
  • 1 evőkanal olaj
  • 1 egész tojás
  • 1 csipet só
  • 7 evőkanál viz
  • 1,5 kiskanál sütőpor


A mázhoz:
  • 1 dl ketchup
  • 2 teáskanál méz
  • 3 evőkanál szezámmag
  • Esetleg egy kiskanál csipős Piros Arany vagy izlés szerint pirospaprika a csipősebb fajtából


  • Olaj a sutéshez

Elkészités:
A csirkemell filéket megmossuk, felvágjuk. Én amolyan pörkölt méretűre vágtam.  Egy tálban összekeverjük a bundához valókat.  Jó sűrű palacsintatésztaszerű masszát kapunk. A vizzel lehet játszani, mert a tojás méretétol függően kellhet hozzá még keves viz, vagy éppen ha nagyobb a tojás, akkor kicsit kevesebb kell bele.  Az elkesüult `palacsinta tésztába` belerakjuk a csirkemell darabokat.  Én ugyan egyenként mártogattam, de úgy is megfelel, ha egyszerre tesszük bele mindet. 

Egy másik tálban összekeverjük a mázat is mindjárt, hogy az is kéznél legyen.
Serpenyőben  olajat melegitünk. Én annyi olajat használtam, hogy a bundázott csirkedarabok úszkáljanak benne.  A csirkedarabokat egyenként belerakjuk a forró olajba, es  megsütjük. Csak annyi csirkét tegyünk bele egyszerre, hogy szabadon mozoghassanak egymastól. Számitsunk rá, hogy a bunda a sütés során megdagad.

A kisült csirkedarabokat kicsit  lecsepegtetjük majd meg forrón beleforgatjuk a mázba, és tálra szedjük.


Piritott tésztával, eseleg rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése