2017. január 9., hétfő

Sonkás kocka

Hajdani napközik izvilágát idéző kedvencünk.
Akkor érdemes késziteni, ha van füstölt levünk elegendő, mert sonkát bármikor vehetünk hozzá.




Hozzávalók:
4 személyre

  • 2-3 liter füstölt lé
  • 25 dkg kocka tészta
  • 20 dkg darált főtt füstölt sonka
  • 5 dkg vaj vagy olaj
  • 3 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • bors
A tepsi kikenéséhez
  • 2 evőkanál olaj
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa


Elkészités

A sonkalében kifőzzük a kockatésztát, ha megfőtt leszűrjük.

A vajat felmelegitjük, megfuttajuk rajta a darált sonkát, őrölt borssal és pirospaprikával meghintjük,elkeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk  a fehérjéket habnak feverjük.

A tojások sárgáját összekeverjük a tejföllel, a  langyosra hűlt darált sonkával és a kifőtt kockatésztával, kicsit meg is sózzzuk, de óvatosan, mert a sonkalé és a sonka is sós.  Végul nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tojáshabot.


Egy peremes tepsit vagy hőálló sütőtálat kikenünk olajjal, meghintünk zsemlemorzsával, es beleöntjük a tésztás cuccot. Tetejét egyeletesre simitjuk, és forró sütőbe téve készre sütjük. Ez elvilg 180 fokos sütőben 50 perc, de azért érdemes rá figyelni, nehogy a sonkás kockánk megégjen vagy épp sületlen maradjon.  Kockára vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése