Hajdani napközik izvilágát idéző kedvencünk.
Akkor érdemes késziteni, ha van füstölt levünk elegendő, mert sonkát bármikor vehetünk hozzá.
Hozzávalók:
4 személyre
- 2-3 liter füstölt lé
- 25 dkg kocka tészta
- 20 dkg darált főtt füstölt sonka
- 5 dkg vaj vagy olaj
- 3 tojás
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
- bors
- 2 evőkanál olaj
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészités
A sonkalében kifőzzük a kockatésztát, ha megfőtt leszűrjük.
A vajat felmelegitjük, megfuttajuk rajta a darált sonkát,
őrölt borssal és pirospaprikával meghintjük,elkeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk
a fehérjéket habnak feverjük.
A tojások sárgáját összekeverjük a tejföllel, a langyosra hűlt darált sonkával és a kifőtt
kockatésztával, kicsit meg is sózzzuk, de óvatosan, mert a sonkalé és a sonka is
sós. Végul nagy mozdulatokkal
hozzákeverjük a felvert tojáshabot.
Egy peremes tepsit vagy hőálló sütőtálat kikenünk olajjal,
meghintünk zsemlemorzsával, es beleöntjük a tésztás cuccot. Tetejét egyeletesre
simitjuk, és forró sütőbe téve készre sütjük. Ez elvilg 180 fokos sütőben 50
perc, de azért érdemes rá figyelni, nehogy a sonkás kockánk megégjen vagy épp
sületlen maradjon. Kockára vágva
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése