2019. március 3., vasárnap

Legényfogó leves


Csupa finomság egy tányér levesben.



Hozzávalók:
4-6 személyre

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg csirkemáj (a legvégén tesszük bele.)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejszin
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 1 babérlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • bors


Tálaláshoz
  • citromlé
  • tárkony


Előkészítés:
  A vöröshagymákat felaprítjuk.
  A csirkemellet és a májat megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, külön tálakba tesszük.
  A répákat, és a gombát kisebb, zöldborsó nagyságú  kockákra vágjuk

Elkészítés:
  A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A csirkemellet a hagymára szórjuk, és addig pároljuk, míg elkezd kifehéredni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a répakockákat, a zöldborsót és a felkockázott gombát. Végül felengedjük vízzel, amibe beledobjuk a babérlevelet.
  Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, beledobjuk a csirkemájat is, a levesre rászórjuk a réteslisztet, elkeverjük, kicsit hagyjuk főni, majd beleöntjük a tejszínt is. Forralunk rajta egyet, és már kész is van a levesünk.
  Tálalásnál adunk az asztalra egy félbevágott citromot, esetleg citromlevet, továbbá szárított, morzsolt  tárkonyt, hogy ki-ki ízlése szerint tovább ízesithesse vele a levesét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése