Csupa
finomság egy tányér levesben.
Hozzávalók:
4-6
személyre
- 30 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg csirkemáj (a legvégén tesszük bele.)
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejszin
- 1 evőkanál rétesliszt
- 1 babérlevél
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
Tálaláshoz
- citromlé
- tárkony
Előkészítés:
A
vöröshagymákat felaprítjuk.
A
csirkemellet és a májat megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, külön tálakba
tesszük.
A répákat,
és a gombát kisebb, zöldborsó nagyságú
kockákra vágjuk
Elkészítés:
A
vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A csirkemellet a hagymára szórjuk, és
addig pároljuk, míg elkezd kifehéredni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a
répakockákat, a zöldborsót és a felkockázott gombát. Végül felengedjük vízzel,
amibe beledobjuk a babérlevelet.
Amikor a
hús és a zöldségek is megpuhultak, beledobjuk a csirkemájat is, a levesre rászórjuk a réteslisztet,
elkeverjük, kicsit hagyjuk főni, majd beleöntjük a tejszínt is. Forralunk rajta
egyet, és már kész is van a levesünk.
Tálalásnál
adunk az asztalra egy félbevágott citromot, esetleg citromlevet, továbbá
szárított, morzsolt tárkonyt, hogy ki-ki
ízlése szerint tovább ízesithesse vele a levesét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése