Már egy hete csak a kertészlevesre gondolok, hogy vajon
miben lehet az más, mint a zöldségleves. Nyomoztam egy kicsit, innen tudom, hogy a zöldborsótól. Így aztán más az íze is, mint a
zöldséglevesnek. Nagyon finom, és nagyon egyszerű!
Hozzávalók:
4 személyre
- 30 dkg vegyes zöldség (lehet valamilyen mélyhűtött zöldségkeverék)
- 20 dkg zöldborsó (lehet mélyhűtött)
- 2 evőkanálnyi olaj vagy 3 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1,2 l csont alaplé (vagy víz)
- Mokkáskanál pirospaprika
- Só
- Bors
- Petrezselyemzöldje
- ½ kavéspohár apró levestészta
Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint
feldaraboljuk.
A petrezselyem zöldjét apróra vágjuk.
Elkészítés
A zöldségeket megpároljuk, majd meghintjük a liszttel. Összekeverjük, és
felöntjük a csontlével. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, és addig főzzük,
míg a zöldségek és a borsó is megpuhul.
Belefőzzük a levestésztát és az apróra vágott
petrezselymet is.
Bármilyen friss zöldséggel vagy fagyasztott keverékkel
elkészíthető. Mehet bele természetesen
sárgarépa, fehérrépa, kis zeller, kis
karalábé, karfiol, brokkoli, zöldbab és persze a zöldborsó. Én egy répás-borsós-burgonyás,
kockára vágott, fagyasztott zöldségkeveréket használtam 30 dkg-t, ehhez tettem még
20 dkg borsót.
Ha nincs csont-alaplénk, akkor izesithetjük
leveskockával vagy valamilyen leves-ízesítővel,
de ezek nélkül is remek lesz!
A levestészta lehet csigatészta, eperlevél, esetleg
cérnametélt, nálam betűtészta került bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése