2019. március 9., szombat

Kertészleves


Már egy hete csak a kertészlevesre gondolok, hogy vajon miben lehet az más, mint a zöldségleves. Nyomoztam egy kicsit, innen tudom, hogy a zöldborsótól.  Így aztán más az íze is, mint a zöldséglevesnek. Nagyon finom, és nagyon egyszerű!



Hozzávalók:
4 személyre

  • 30 dkg vegyes zöldség (lehet valamilyen mélyhűtött zöldségkeverék)
  • 20 dkg zöldborsó (lehet mélyhűtött)
  • 2 evőkanálnyi olaj vagy 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,2 l csont alaplé (vagy víz)
  • Mokkáskanál pirospaprika
  • Bors
  • Petrezselyemzöldje
  • ½  kavéspohár  apró levestészta


Előkészítés: 
   A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. 
   A petrezselyem zöldjét apróra vágjuk.

Elkészítés
  A zöldségeket megpároljuk, majd  meghintjük a liszttel. Összekeverjük, és felöntjük a csontlével. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, és addig főzzük, míg a zöldségek és a borsó is megpuhul. 
  Belefőzzük a levestésztát és az apróra vágott petrezselymet is.

  Bármilyen friss zöldséggel vagy fagyasztott keverékkel elkészíthető.  Mehet bele természetesen sárgarépa, fehérrépa, kis zeller,  kis karalábé, karfiol, brokkoli, zöldbab és persze a zöldborsó. Én egy répás-borsós-burgonyás, kockára vágott, fagyasztott zöldségkeveréket használtam 30 dkg-t, ehhez tettem még 20 dkg borsót.  
  Ha nincs csont-alaplénk, akkor izesithetjük leveskockával vagy valamilyen leves-ízesítővel,  de ezek nélkül is remek lesz!
  A levestészta lehet csigatészta, eperlevél, esetleg cérnametélt, nálam betűtészta került bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése