Sűrű,
illatos, nagyon bodzás.
Hozzávalók:
- 1,5 kg cukor
- 1 l víz
- 30.50 bodzavirág
- 22 g citromsav (kb, bő 2 kiskanálnyi)
- 1,5 citrom
Előkészítés:
A
bodza virágok szárát levágjuk, fazékba tesszük, a citromot megmossuk és
felkarikázzuk.
Elkészítés:
Cukorból
másfél evőkanálnyit világosra karamellizálunk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a citromsavat, a többi cukrot és felforraljuk.
Pár percig hagyjuk forrni, majd lezárjuk alatta a tüzet. A forró szirupot ráöntjük, vagy rámerjük a bodzéra, és befedjük a citrom karikákkal. Fakanállal eligazgatjuk, belenyomkodjuk a vízbe a citromkarikákat
és a virágokat. Lefedjük, hagyjuk kihűlni, és további 1-2 napig
áztatjuk. Naonta egyszer-kétszer megkeverhetjük.
Végül leszűrjük, és tiszta, csirátlanított üvegekbe töltjük. Kész.
Én nem mosom meg a virágokat, hogy ne áztassam ki belőle a virágport, ettől sokkal izesebb lesz. Mennél több benne a virág, annál finomabb lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése