2020. március 8., vasárnap

Tökfőzelék eltett tökből


Hogyan készítsünk gyors ebédet vagy vacsorát üvegben eltett tökből?



Hozzávalók
4 személyre

  • 1 üveg eltett tök
  • 6 dkg zsír,
  • 5 dkg liszt,
  • 2 dkg hagyma,
  • 1/2 kávéskanál édes fűszerpaprika,
  • 1 evőkanál nem túl finomra vágott kapor,
  • 7 dl tej,
  • 2 dl tejfel,

esetleg
  • 1 kávéskanál cukor.
  • 1—2 evőkanál ecet,


Elkészítés:

Rántást készítünk egy akkora lábosban, amekkorába a főzelék majd belefér. A zsírban a lisztet rózsaszínűre pirítjuk, belekeverjük a finomra vágott hagymát, jól átpároljuk, beletesszük a felvágott kaprot, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát, azzal is elkeverjük. A rántást felöntjük a tejjel. Felforraljuk, és beleöntjük a tököt az üvegből a levével együtt. Újra felforraljuk, és ha kell, kicsit még főzzük, hogy a tök rendesen megpuhuljon. Izésítjük kevéske cukorral, ecettel, ha kell megsózzuk. A kész főzelékbe belekeverjük a tejfelt és tálaljuk.

Adhatunk hozzá feltétnek pörköltet, fasírtot, főtt virslit, de tükörtojással is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése