Hogyan készítsünk gyors ebédet vagy vacsorát üvegben eltett tökből?
Hozzávalók
4
személyre
- 1 üveg eltett tök
- 6 dkg zsír,
- 5 dkg liszt,
- 2 dkg hagyma,
- 1/2 kávéskanál édes fűszerpaprika,
- 1 evőkanál nem túl finomra vágott kapor,
- 7 dl tej,
- 2 dl tejfel,
esetleg
- 1 kávéskanál cukor.
- 1—2 evőkanál ecet,
- só
Elkészítés:
Rántást készítünk egy akkora lábosban, amekkorába a főzelék majd
belefér. A zsírban a lisztet rózsaszínűre pirítjuk,
belekeverjük a finomra vágott hagymát, jól átpároljuk,
beletesszük a felvágott kaprot, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a
paprikát, azzal is elkeverjük. A rántást felöntjük a tejjel.
Felforraljuk, és beleöntjük a tököt az üvegből a levével
együtt. Újra felforraljuk, és ha kell, kicsit még főzzük, hogy
a tök rendesen megpuhuljon. Izésítjük kevéske cukorral, ecettel,
ha kell megsózzuk. A kész főzelékbe belekeverjük a tejfelt és
tálaljuk.
Adhatunk
hozzá feltétnek pörköltet, fasírtot, főtt virslit, de
tükörtojással is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése