2018. február 23., péntek

Rózsaszín folyós tejbegríz


vagyis napközis.

Mint idősebbek tudják, a napközis tejbegríz az más. Lazább, folyékonyabb mint az, amit az ember otthon készit.  És egy rendes mama pontosan tudja, hogy mitől más, mert az unoka ha azt kéri, hogy mama csinálj nekem olyan rózsaszín folyós tejbegrízt, mint amilyen az iskolában van, akkor rögtön tudja, hogy erről a higabb tejbegrízröl van szó, amit fahéjas porcukorral kell megszórni. Mert az unoka is úgy szereti, ahogy ő annak idején. Semmi trükk nincs benne, és igen gyorsan elkészül.




Hozzávalók:
4 személyre

  • 1 l tej
  • 1 nagy (duplás) kávéspohárnyi víz (tele)
  • 1 nagy (duplás) kávéspohárnyi búzadara (csak a minta tetejéig)
  •  csipetnyi só
  •  4 evőkanál cukor



Elkészités:
A vizet és a tejet lábosba öntjük, megsózzuk majd felforraljuk. Amikor forrni kezd folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban beleöntjük a búzadarát. Kevergetjük tovább, amig felforr, ekkor takarékra vesszük, és igy forraljuk tovább, amíg a tejbegríz lazán krémes állagú lesz, vagyis a dara megfő. Levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot és lefedve legalább 10 percet hagyjuk pihenni. Tálkába, tányérba töltjük, és fahéjas porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése