vagyis napközis.
Mint idősebbek tudják, a napközis tejbegríz az más. Lazább,
folyékonyabb mint az, amit az ember otthon készit. És egy rendes mama pontosan tudja, hogy mitől
más, mert az unoka ha azt kéri, hogy mama csinálj nekem olyan rózsaszín folyós
tejbegrízt, mint amilyen az iskolában van, akkor rögtön tudja, hogy erről a
higabb tejbegrízröl van szó, amit fahéjas porcukorral kell megszórni. Mert az
unoka is úgy szereti, ahogy ő annak idején. Semmi trükk nincs benne, és igen
gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
4 személyre
- 1 l tej
- 1 nagy (duplás) kávéspohárnyi víz (tele)
- 1 nagy (duplás) kávéspohárnyi búzadara (csak a minta tetejéig)
- csipetnyi só
- 4 evőkanál cukor
Elkészités:
A vizet és a tejet lábosba öntjük, megsózzuk majd
felforraljuk. Amikor forrni kezd folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban
beleöntjük a búzadarát. Kevergetjük tovább, amig felforr, ekkor takarékra
vesszük, és igy forraljuk tovább, amíg a tejbegríz lazán krémes állagú lesz,
vagyis a dara megfő. Levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot és lefedve
legalább 10 percet hagyjuk pihenni. Tálkába, tányérba töltjük, és fahéjas
porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése