2018. február 25., vasárnap

Zöldbab főzelék konzervből


Ha gyorsan kell valamit az asztalra varázsolni, akkor jönnek jól a konzerv zöldségek, mint amilyen a zöldbab.  Az eltett zöldbab plusz energia ráforditás nélkül tárolható a kamra polcán, nem kell előkésziteni hozzá a babot mert az már konyhakész, és nem kell sokáig főzni, hiszen eleve főtt állapotában kerül az üvegbe.



Hozzávalók:
4 személyre

  • 1 kg-os zöldbabkonzerv
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanálnyi finomra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi finomra vágott zöld petrezselyem
  • ½ kávéskanál édes fűszerpaprika
  • 1-2 evőkanál 10% ételecet
  • 1-2 dl tejföl
  • Izlés szerint só


Esetleg
  • 1 kavéskanál cukor
  • 1-2 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor


Előkészités:
A zöldbab levét leszűrjuk,  és a léhez vizet adunk hozzá, kiegészitjük 1 literre.

Elkészités:
Az olajból, lisztből rántást készitünk, beleszórjuk a hagymát és egy darabig pároljuk benne. Beletesszük a zöld petrezselymet, ezzel épp csak átkeverjük. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és felöntjük a bab levével és a hozzáadott vizzel. Ha szükséges megsózzuk, és mérsékelt tűzön kevergetve  megfőzzük.Beletesszük a leszűrt zöldbabot, kicsit még együtt főzzük, beállitjuk a sűrűséget, vagyis ha túl sűrű higitjuk vizzel, ha nem elég sűrű, akkor egy kevés vizzel elkevert lisztet adunk még bele. Beletesszük az ecetet és ha kell adunk hozza egy kis cukrot is. Tejfelezve tálaljuk.

Feltétnek pörköltet, virslit vagy akár tükör tojást is adhatunk hozzá.

Ha teszünk bele fokhagymát is, azt a rántásba tesszük. A babérlevelet a folyadékkal együtt tesszük hozzá. A kaprot tehetjük a rántásba is, a cukrot az ecet után. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése