2018. február 28., szerda

Fehérboros almaleves


Nyáron hidegen, télen pedig melegen ajánlom. Persze hidegen is jó azért télen. Ez igazából rendes almaleves, épp csak egy kevés fehérborral varázsoltam el az izeket.
 

Hozzávalók
4 személyre

  • 1 kg alma
  • csipet só
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • 1 l víz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3-4 evőkanál cukor izlés szerint
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 3 karika citrom


Elkészités
A vízet forrni tesszük egy fazékban. Teszünk bele sót, őrőlt fahéjat, szegfűszeget. Amíg forr a víz, meghámozzuk az almákat, kimagozzuk és feldaraboljuk. Kisebb almákat elég cikkekre vágni, nagyobbakat inkább kockára.  Ha a víz forr beleszórjuk az almát és újraforrástól számítva 10 percig főzzük. Kevés hideg vízzel simára keverjük az étkezési keményítőt és beleöntjük a levesbe. Elkeverjük és kiforraljuk.

Levesszük a tűzről, beletesszük a tejszínt, a fehérbort, a cukrot és a citrom karikákat, de már nem főzzük tovább.

Hidegen is, melegen is finom, üdíto leves.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése