Nyáron hidegen, télen pedig melegen ajánlom. Persze hidegen
is jó azért télen. Ez igazából rendes almaleves, épp csak egy kevés fehérborral
varázsoltam el az izeket.
Hozzávalók
4 személyre
- 1 kg alma
- csipet só
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 3-4 szem szegfűszeg
- 1 l víz
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3-4 evőkanál cukor izlés szerint
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- 3 karika citrom
Elkészités
A vízet forrni tesszük egy fazékban. Teszünk bele sót, őrőlt
fahéjat, szegfűszeget. Amíg forr a víz, meghámozzuk az almákat, kimagozzuk és
feldaraboljuk. Kisebb almákat elég cikkekre vágni, nagyobbakat inkább
kockára. Ha a víz forr beleszórjuk az
almát és újraforrástól számítva 10 percig főzzük. Kevés hideg vízzel simára
keverjük az étkezési keményítőt és beleöntjük a levesbe. Elkeverjük és
kiforraljuk.
Levesszük a tűzről, beletesszük a tejszínt, a fehérbort, a
cukrot és a citrom karikákat, de már nem főzzük tovább.
Hidegen is, melegen is finom, üdíto leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése