2016. június 8., szerda

Paradicsomos káposzta

Mindig fenntartással fogadja a család, de mindig kitörlik utána a tányért. :) 






Hozzávalók:
4 személyre

  • 1,20 kg-os fejes káposzta
  • 7 dl paradicsomlé 
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • késhegynyi pirospaprika
  • 3-5 evőkanál cukor
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 liter viz 



Elkészités:
1. A káposzta külső leveleit leszedjük, a káposztafejet félbe, majd negyedekbe vágjuk, és a torzsáról legyaluljuk, vagy vékonyan felszeleteljük. A torzsát nem használjuk fel. 

2. A vízbe beletesszük az egészben hagyott, behasított hagymát, és felforraljuk. Amikor felforrt, beletesszük a káposztát. Megsózzuk, felforraljuk, majd kislángon puhára főzzük.

3. Az olajból a lisztből, és a pirospaprikából világos rózsaszínű rántást készítünk. Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről, egy kicsit hülni hagyjuk, majd a belekavarjuk a paradicsomot, es felöntjük egy-két merőkanálnyival a káposzta levéből. Elkeverjük. A káposztából kivesszük a hagymát, majd a rántásos lét visszaöntjük a káposztára, és óvatosan kevergetve átforraljuk. Megcukrozzuk, ha kell utána sózzuk. 



Főzelékként főételnek tálaljuk, de köretként is megállja a helyét. Hivatalosan „karmonádli” vagyis zsírban sült, csontos rövidkaraj-szelet jár hozzá, de fasírttal, pörkölttel, főtt virslivel is tálalható.

Víz helyett természetesen használhatunk csontlevet, igy sokkal finomabb. Paradicsomlé helyett használhatunk 10 dkg paradicsom pürét. Ebben az esetben szükseg szerint pótoljuk a folyadékot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése