2016. június 12., vasárnap

Hidegen is finom krumplipüré

Amire még hidegen is rájár a család.







Hozzávalók
4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 tojás
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 5 dkg vaj







Előkészités

A krumplikat megpucoljuk,  kockára vágjuk, felhasználásig tiszta hideg vizben tartjuk.


Elkészités

A krumplit  hideg vizben odatesszük főni. A vizbe teszünk egy kiskanál sót is.  Ha megfőtt leszűrjük. Az edényben maradt forró  krumplira rátesszük a vajat és ráütjük az egész tojást, majd az egészet krumplitorővel  simára törjük. Végül fakanállal kevergetve evőkanalanként beletesszük a tejfölt, hogy krémszerű masszát kapjunk. Megkóstoljuk, ha kell megsózzuk és elkeverjük benne a sót.


Hidegen is melegen is nagy kedvenc.

1 megjegyzés: