Hozzávalók
4 személyre
- 1 kg krumpli
- 1 tojás
- 1-1,5 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- só
Előkészités
A krumplikat megpucoljuk,
kockára vágjuk, felhasználásig tiszta hideg vizben tartjuk.
Elkészités
A krumplit hideg
vizben odatesszük főni. A vizbe teszünk egy kiskanál sót is. Ha megfőtt leszűrjük. Az edényben maradt
forró krumplira rátesszük a vajat és
ráütjük az egész tojást, majd az egészet krumplitorővel simára törjük. Végül fakanállal kevergetve
evőkanalanként beletesszük a tejfölt, hogy krémszerű masszát kapjunk.
Megkóstoljuk, ha kell megsózzuk és elkeverjük benne a sót.
Hidegen is melegen is nagy kedvenc.
Eddig tejjel csináltam, megpróbálom tejföllel is.
VálaszTörlés