A magyar konyha egyik jellemzője a tejföl szeretete,
amit a mexikói konya elvileg nélkülöz.
Helyette azonban van egy különleges izhatású hideg mártásuk, a Crema, ami
olyan, mint a jó sűrű tejföl, izében azonban gazdagabb. Krémes, kissé savanykás, sós, enyhén sajt
izű. A megadott recept a Crema házi
körülmények között való elkészitéséről szól, ez igazából a boltban kapható
Crema butitott változata, de még igy is nagyon finom. Nem bonyolult, érdemes
kipróbálni.
Hozzávalók
- 2,4 dl tejföl
- 2,4 dl sűrű (habnak való) tejszin
- 1 kiskanál só
A hozzávalókat összekeverjük mondjuk egy fedeles műanyag tálban, és szobahőmérsékleten hagyjuk összérni 3 órán át, végül betesszük a hűtőszekrénybe.
Hűtve tároljuk!
Úgy használjuk, akár a majonézt vagy a ketchupot.
Tejfol helyett hasznalhatunk suru joghurtot is. Kulonosen gorog joghurttal nagyon finom!
Tejfol helyett hasznalhatunk suru joghurtot is. Kulonosen gorog joghurttal nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése