2016. június 5., vasárnap

Crema vagyis mexikói tejföl-krém

A magyar konyha egyik jellemzője a tejföl szeretete, amit  a mexikói konya elvileg nélkülöz. Helyette azonban van egy különleges izhatású hideg mártásuk, a Crema, ami olyan, mint a jó sűrű tejföl, izében azonban gazdagabb.  Krémes, kissé savanykás, sós, enyhén sajt izű.  A megadott recept a Crema házi körülmények között való elkészitéséről szól, ez igazából a boltban kapható Crema butitott változata, de még igy is nagyon finom. Nem bonyolult, érdemes kipróbálni.









Hozzávalók

  • 2,4 dl tejföl
  • 2,4 dl sűrű (habnak való) tejszin
  • 1 kiskanál só






A hozzávalókat összekeverjük  mondjuk egy fedeles műanyag tálban, és szobahőmérsékleten hagyjuk összérni 3 órán át, végül betesszük a hűtőszekrénybe.

Hűtve tároljuk!


Úgy használjuk, akár a majonézt vagy a ketchupot.

Tejfol helyett hasznalhatunk suru joghurtot is. Kulonosen gorog joghurttal nagyon finom! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése