Ezt csak úgy itt hagyom, Teljesen egyszerű és finom: reggelire, ebédre, vacsorára, kinek mikor.
Hozzávalók:
4 személyre
- 1 doboz konzerv löncshús (400 gr)
- 1 evőkanál piros arany
- 1 evőkanál mustár
- 1 kiskanál fokhagymakrém (vagy 1 gerezd fokhagyma).
- 1 tojás sárgája
- só
- bors
- 6 szelet kenyér vagy 12 szelet kockakenyér (toast)
- vaj
- 12 szelet sajt
Elkészités:
A kenyér szeleteket félbe vágjuk, világosra piritjuk kenyérpiritóban. A toast kenyeret elég csak piritani. A megpiritott kenyereket félre tesszük, a melegszendvics sütőt bekapcsoljuk, és elkészitjük a krémet:
A löncs konzervet alul is, fölül is kinyitjuk a konzervnyitóval, és kitoljuk belőle a löncsöt egy tálba. A löncsöt aztán villával áttörjük, beletesszük az izesitőket és a tojássárgáját, megkóstoljuk, és ha kell sóval, borssal még izesithetünk rajta.
A piritott kenyereket vékonyan megkenjük vajjal, és mindegyikre 1-1 evőkanál löncs-krémet teszünk. A krémet eligazitjuk a kenyereken, kicsit elegyengetjük az evőkanál fonákjával, majd ráhelyezzük a kenyerekre a sajtot, és addig sütjük őket, amig a sajt megolvad, vagy ha nem olvadós a sajt, akkor amig pirulni kezd.
Kicsit hagyjuk meghülni, hogy ne égesse meg a szánkat. Teával kiváló reggeli vagy vacsora. Üditőkkel ebédre is nagyszerű.
Megjegyzés
A krémet gazdagithajuk mindenféle finomsággal is, pl. reszelt sajttal vagy főtt tojással, de készülhet más konzervekből is, pl. májkrémből vagy halkonzervból is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése