2021. május 1., szombat

Hawaii ananászos tepsis csirkemellek

 Könnyű és egészséges, és nagyon finom.



Hozzávalók:
4 személyre

  • 4 csirkemell

a pácléhez:

  • 1 doboz konzerv ananász leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors,
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
  • fél mokkáskanálnyi pirospaprika

a raguhoz:

  • 2 evőkanálnyi vaj
  • 1 evőkanál dijon mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 doboz darabolt ananász konzervből az ananász

a tepsi kikenéséhez

  • vaj


Elkészités:
Húsklopfolóval könnyedén veregessük meg a csirkemelleket, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Ne verjük vékonyra.

Egy tálban keverjük össze a páclevet a hozzávalókból. Kóstoljuk meg, hogy elég izes-e, ha szükséges sót, borsot tesznk még hozzá. Forgassuk bele a páclébe a csirkemelleket, és tegyük 1 éjszakára hűtő szekrénybe.

Másnap előmelegitjük a sütőt 200 C fokra, a tepsit pedig kikenjük vajjal. A csirkemelleket kiemeljük a pácléből, lecsepegtetjük őket, és egyás mellé helyezzük a tepsibe. Pihentetjük, amig a ragu elkészül. A páclét a továbbiakban nem használjuk.

Gyorsan elkészitjük a ragut:
Serpenyőben erős lángon megolvasztjuk a vajat, beletesszük a mustárt, mézet, ananászdarabokat. Kevergetve főzzük, amig felpezseg és illatos lesz. Ez kb. 2 perc. Ezután a ragut evőkanállal egyenletesen rákanalazzuk a csirkemellekre. A tepsit alufóliával befedjük és a forró sütőbe téve 35-40 percig sütjük, amig a csirke megpuhul.

Tálalhatjuk önmagában köret nélkül, de mehet hozzá bármilyen köret is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése