Könnyű és egészséges, és nagyon finom.
Hozzávalók:
4
személyre
- 4 csirkemell
a pácléhez:
- 1 doboz konzerv ananász leve
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors,
- 1 evőkanál citromlé
- 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
- fél mokkáskanálnyi pirospaprika
a raguhoz:
- 2 evőkanálnyi vaj
- 1 evőkanál dijon mustár
- 1 evőkanál méz
- 1 doboz darabolt ananász konzervből az ananász
a tepsi kikenéséhez
- vaj
Elkészités:
Húsklopfolóval
könnyedén veregessük meg a csirkemelleket, hogy egyenletes
vastagságúak legyenek. Ne verjük vékonyra.
Egy tálban keverjük össze a páclevet a hozzávalókból. Kóstoljuk meg, hogy elég izes-e, ha szükséges sót, borsot tesznk még hozzá. Forgassuk bele a páclébe a csirkemelleket, és tegyük 1 éjszakára hűtő szekrénybe.
Másnap előmelegitjük a sütőt 200 C fokra, a tepsit pedig kikenjük vajjal. A csirkemelleket kiemeljük a pácléből, lecsepegtetjük őket, és egyás mellé helyezzük a tepsibe. Pihentetjük, amig a ragu elkészül. A páclét a továbbiakban nem használjuk.
Gyorsan
elkészitjük a ragut:
Serpenyőben erős
lángon megolvasztjuk a vajat, beletesszük a mustárt, mézet,
ananászdarabokat. Kevergetve főzzük, amig felpezseg és illatos
lesz. Ez kb. 2 perc. Ezután a ragut evőkanállal egyenletesen
rákanalazzuk a csirkemellekre. A tepsit alufóliával befedjük és a forró sütőbe téve 35-40 percig
sütjük, amig a csirke megpuhul.
Tálalhatjuk önmagában köret nélkül, de mehet hozzá bármilyen köret is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése