Avokádókrém tulajdonképpen. Egyszerűen és változatosan elkészithető, finom, és kifejezetten egészséges.
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb avokádó
- 1 kis fokhagymagerezd áttörve vagy lereszelve
- 1 lime leve (kb 1 evőkanálnyi)
- csipetnyi só
- csipetnyi bors
- 2 evőkanál oliva olaj
mehet még bele
- 1/2 hagyma apróra vágva
- 1 kisebb nem túl leveses paradicsom apróra vágva
- korinader zöldje apróra vágva
- egy kis csipős (chili vagy jalapeno esetleg vasabi) apróra vágva
tálaláshoz:
- tejföl
Elkészités:
Az avokádót félbe vágjuk, kiemeljük a magot belőle, erre nem lesz szükség, a gyümolcshúst kikanalazzuk. Egy tálban villával öszzetörjük a többi hozzávalóval.
Hogy mennyire törjük össze, az egyéni. Mártásnak használva krémesre törjük, salátának használva darabosra. Illetve ki hogy szereti.
Mártásként ugyanúgy használjuk, mint a majonézt vagy ketchupot.
Oliva olaj nem feltétel, de úgy krémesebb. Aki alapvetően nem rajong az avokádó izéért, annak javaslom hogy tegyen bele. Aki szereti az avokádót, az eldöntheti, hogy tesz bele vagy nem.
Koriander zöld ma már nem lehetetlen vállalkozás, bár még általánosan azért nem kapható nálunk. jó hozzá a petrezselyem zöldje is. Nem ugyanaz az iz, de valami pluszt azért ad ez is.
Tejföl is egy plusz bele, én nagyon szeretem egy kis tejföllel. Nem keverem bele alapból, mert aki nem igy kéri, annak ne rontsuk el, de legyen ott mellette az asztalon, hogy aki kéri tehessen bele.
Megjegyzés:
Frissen készitsük és tálaljuk.
A kép életem első guacamoléjéről készült valahol Key Westen egy quesadilla és egy paradicsom-salsa társaságában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése