2018. március 18., vasárnap

Reszelt krumpli sütve


Nagyon hamar elkészül, nagyon egyszerű, jó kis reggelinek való, különösen a ráérős hétvégeken.
 



Hozzávalók:
személyenként

fél krumpli
Só, bors
kevés zsír vagy étolaj





Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, nagylyukú (káposzta) reszelőn lereszeljük, kistányéron szétterítjük, és a legmagasabb fokozaton 2 percig  mikrózzuk.
Közben egy teflon serpenyőben zsírt (olajat) melegítünk, annyit, mint egy palacsintához szokás. A felmikrózott krumpli egyben marad igy lapát-kanállal ügyesen bele tudjuk csúsztatni a forró zsírba. Kicsit lelapogatjuk, finoman sózzuk, borsozzuk, ha az alja megpirult megfordítjuk, lelapogatjuk. Ha a másik oldal is szépen megsült, tányérra csúsztatjuk, és már adhatjuk is az asztalra.  A sütése nem több, mintha palacsintát sütnénk.

Tapasztalatom szerint egy átlagos méretű krumpliból 2 ilyen krumpli palacsinta lesz. 

Amerikából származik ez a jó kis reggelinek való hash brown,  náluk mélyhűtve lehet kapni már eleve a lereszelt (mikrózott) krumplit, de minek mélyhűteni, amikor pikk-pakk készen van a rendes krumpliból.
Kiváló társa lehet reggelire a tükör tojásnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése