Nagyon hamar elkészül, nagyon egyszerű, jó kis reggelinek
való, különösen a ráérős hétvégeken.
Hozzávalók:
személyenként
fél krumpli
Só, bors
kevés zsír vagy étolaj
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, nagylyukú (káposzta) reszelőn
lereszeljük, kistányéron szétterítjük, és a legmagasabb fokozaton 2 percig mikrózzuk.
Közben egy teflon serpenyőben zsírt (olajat) melegítünk,
annyit, mint egy palacsintához szokás. A felmikrózott krumpli egyben marad igy
lapát-kanállal ügyesen bele tudjuk csúsztatni a forró zsírba. Kicsit
lelapogatjuk, finoman sózzuk, borsozzuk, ha az alja megpirult megfordítjuk,
lelapogatjuk. Ha a másik oldal is szépen megsült, tányérra csúsztatjuk, és már
adhatjuk is az asztalra. A sütése nem
több, mintha palacsintát sütnénk.
Tapasztalatom szerint egy átlagos méretű krumpliból 2 ilyen
krumpli palacsinta lesz.
Amerikából származik ez a jó kis reggelinek való hash
brown, náluk mélyhűtve lehet kapni már
eleve a lereszelt (mikrózott) krumplit, de minek mélyhűteni, amikor pikk-pakk
készen van a rendes krumpliból.
Kiváló társa lehet reggelire a tükör tojásnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése