Az előző tejjel-vajjal készült biszkit recept után jöjjön
a tejszínes biszkit receptje. Ez még az előzőnél is
egyszerűbbnek tűnik, es ezt fagyasztani is lehet, ha nem sütjük ki az egészet.
Itt is a 2,4 dl-es reggeliző
bögrével mérünk, így még a mérleget sem kell elővenni hozzá.
Hozzávalók:
- 2 bögre sima liszt
- 2 kiskanál cukor
- 2 kiskanál sütőpor
- ½ kiskanál só
- 1 plusz ½ bögre jófajta habtejszín
Elkészítés:
A sütőrácsot tegyük középmagasságban a
sütőbe. Melegítsük fel a sütőt 230 C fokra (ez 450 F-nek felel meg). A
tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Tegyük a lisztet, cukrot, sütőport és a
sót egy keverőtálba és habverővel keverjük szét.
Öntsük hozzá a tejszint, majd gumi vagy
szilikon lapáttal vagy fakanállal keverjük, amíg összeáll, kb. 30 percig. Az
állaga megfelel a puha vajas pogácsatészta állagának. Borítsuk a tésztát
lisztezett gyúródeszkára, és lisztes kézzel gyorsan gyúrjuk át (kb. fél perc).
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 20 cm széles és 2 cm
vastag kör-alakra. Lisztbe mártott pogácsa kiszúróval szúrjunk ki biszkiteket belőle.
Fordítsuk a biszkiteket fejjel lefelé a
sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 3 cm távolságra.
Sütés:
Süssük 15 - 17 percig 230 fokon,
félidőben vegyük ki, forgassuk meg a tepsit, és süssük készre. Akkor jó, ha
szép világos aranybarna a színe.
Sütőből kivéve 5 percig hagyjuk
a tepsiben hűlni. Még melegen tálalhatjuk is, de kihűlve is finom.
Megjegyzés:
A kiszúrt, és a sütésből kimaradt biszkiteket
hűtőben tárolhatjuk még kb. 2 óra hosszat, es ez a fajta biszkit tészta
FAGYASZTATÓ is 1 hónapig. Tálcán, fóliával letakarva tegyük a mélyhűtőbe. Miután
a biszkitek megfagytak, szedjük őket zacskóba es így taroljuk a mélyhűtőben. A fagyasztóból kivéve nem kell felengedtetni,
hanem azonnal elkezdhetjük sütni, csak kicsit több időt kell adni neki, 20-25
percet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése