2017. december 7., csütörtök

Biscuit 2.

Az előző tejjel-vajjal készült biszkit recept után jöjjön a tejszínes biszkit receptje. Ez még az előzőnél is egyszerűbbnek tűnik, es ezt fagyasztani is lehet, ha nem sütjük ki az egészet. Itt is a 2,4 dl-es reggeliző bögrével mérünk, így még a mérleget sem kell elővenni hozzá.




Hozzávalók:
  • 2 bögre sima liszt
  • 2 kiskanál cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • ½ kiskanál só
  • 1 plusz ½ bögre jófajta habtejszín




Elkészítés:
A sütőrácsot tegyük középmagasságban a sütőbe.  Melegítsük fel a sütőt 230 C fokra (ez 450 F-nek felel meg). A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

 Tegyük a lisztet, cukrot, sütőport és a sót egy keverőtálba és habverővel keverjük szét. 

 Öntsük hozzá a tejszint, majd gumi vagy szilikon lapáttal vagy fakanállal keverjük, amíg összeáll, kb. 30 percig. Az állaga megfelel a puha vajas pogácsatészta állagának. Borítsuk a tésztát lisztezett gyúródeszkára, és lisztes kézzel gyorsan gyúrjuk át (kb. fél perc).

 Nyújtsuk ki a tésztát kb. 20 cm széles és 2 cm vastag kör-alakra. Lisztbe mártott pogácsa kiszúróval szúrjunk ki biszkiteket belőle.
   
 Fordítsuk a biszkiteket fejjel lefelé a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 3 cm távolságra.

Sütés:
    Süssük 15 - 17 percig 230 fokon, félidőben vegyük ki, forgassuk meg a tepsit, és süssük készre. Akkor jó, ha szép világos aranybarna a színe.
    Sütőből kivéve 5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni. Még melegen tálalhatjuk is, de kihűlve is finom.

Megjegyzés: 

 A kiszúrt, és a sütésből kimaradt biszkiteket hűtőben tárolhatjuk még kb. 2 óra hosszat, es ez a fajta biszkit tészta FAGYASZTATÓ is 1 hónapig. Tálcán, fóliával letakarva tegyük a mélyhűtőbe. Miután a biszkitek megfagytak, szedjük őket zacskóba es így taroljuk a mélyhűtőben.  A fagyasztóból kivéve nem kell felengedtetni, hanem azonnal elkezdhetjük sütni, csak kicsit több időt kell adni neki, 20-25 percet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése