2016. március 30., szerda

Őszibarack Melba


Melba az 1800-as évek végének, 1900-as évek elejének hires énekesnője volt. Nevét arról a városról kapta, ahonnan Europába érkezett, az ausztráliai Melbourne-ről. Tiszteletére egy fagylaltkelyhet készitettek a Peach Melbát, melynek jellemzője az őszibarack es a málnaszósz volt.  Ennek emlékére neveztem el ezt a finom őszibarack köretet, amivel gyakran kápraztatják el az éttermek a vendégeket, rántott sajtok mellé tálalva.










Hozzávalók:

  • Felezett őszibarack konzerv
  • Málna, kékáfonya, eselteg egyéb  lekvár






Elkészités:


A barackokat leszűrjük, lecsepegtetjük, és magházukkal felfelé tálra tesszük. A magházak helyére málnalekvárt teszünk.   Természetesen más lekvárral, pl. kékáfonya lekvárral is  el lehet késziteni, de málnával az igazán melbás.  


Rántott sajtok mellé kitűnő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése