Melba az 1800-as évek végének, 1900-as évek elejének hires énekesnője volt. Nevét arról a városról kapta, ahonnan Europába érkezett, az ausztráliai Melbourne-ről. Tiszteletére egy fagylaltkelyhet készitettek a Peach Melbát, melynek jellemzője az őszibarack es a málnaszósz volt. Ennek emlékére neveztem el ezt a finom őszibarack köretet, amivel gyakran kápraztatják el az éttermek a vendégeket, rántott sajtok mellé tálalva.
Hozzávalók:
- Felezett őszibarack konzerv
- Málna, kékáfonya, eselteg egyéb lekvár
Elkészités:
A barackokat leszűrjük, lecsepegtetjük, és magházukkal felfelé tálra tesszük. A magházak helyére málnalekvárt teszünk. Természetesen más lekvárral, pl. kékáfonya lekvárral is el lehet késziteni, de málnával az igazán melbás.
Rántott sajtok mellé kitűnő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése