2016. március 24., csütörtök

Alfrédo

Alfredo, teljes nevén Alfredo di Leilo chef nyomán terjedt el ez a mártás, es vált végül igen kedveltté Amerikában. 








Hozzávalók:


  • 5-6 dkg vaj, 
  • 2,5 dl tejszin,  
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva, 
  • 20 dkg reszelt parmezán 
  • fél csokor apróra vágott petrezselyemzöldje
  • bors




Elkészités:

A vajat megmelegítjük, de nem forrósitjuk fel. Bele öntjük a tejszint, és ezzel már felforraljuk. Ha forr, beletesszük a fokhagymát és részletekben a sajtot is. A mártás sűrüséget a beletett sajt határozza meg, ha nem elég sűrű akkor teszünk bele még sajtot, ha hamarabb sűrűsödik be, akkor nem kell bele több sajt. Sózzuk, borsozzuk, izlés szerint. Végül beleszórjuk a petrezselyemzöldjét és már tálalhatjuk is. 



Parmezán helyett hasznáhatunk más sajtot is, de ez némiképpen módosítani fogja a mártás ízét. Mindenesetre rossz nem lesz.  Tejszin helyett használhatunk tejet is, akkor azonban több sajt kell bele, hogy a megfelelő mártás sűrűséget elérjük. Tejszinnel készitve ugyanakkor hosszabb ideig is eláll a hűtőben. 



Tálalhatjuk grillezett vagy natur sütött csirkemellel és szélesmetélttel, vagy fettucinóval,  de nagyon finom párolt zöldségekkel is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése