Hozzávalók:
- 5-6 dkg vaj,
- 2,5 dl tejszin,
- 1 gerezd fokhagyma zúzva,
- 20 dkg reszelt parmezán
- fél csokor apróra vágott petrezselyemzöldje
- só
- bors
Elkészités:
A vajat megmelegítjük, de nem forrósitjuk fel. Bele öntjük a tejszint, és ezzel már felforraljuk. Ha forr, beletesszük a fokhagymát és részletekben a sajtot is. A mártás sűrüséget a beletett sajt határozza meg, ha nem elég sűrű akkor teszünk bele még sajtot, ha hamarabb sűrűsödik be, akkor nem kell bele több sajt. Sózzuk, borsozzuk, izlés szerint. Végül beleszórjuk a petrezselyemzöldjét és már tálalhatjuk is.
Parmezán helyett hasznáhatunk más sajtot is, de ez némiképpen módosítani fogja a mártás ízét. Mindenesetre rossz nem lesz. Tejszin helyett használhatunk tejet is, akkor azonban több sajt kell bele, hogy a megfelelő mártás sűrűséget elérjük. Tejszinnel készitve ugyanakkor hosszabb ideig is eláll a hűtőben.
Tálalhatjuk grillezett vagy natur sütött csirkemellel és szélesmetélttel, vagy fettucinóval, de nagyon finom párolt zöldségekkel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése