Hozzávalók:
4 személyre
- 70 dkg csirkehús falatokra vágva (mell vagy comb filé)
- 1-2 evőkanál olaj
A mártáshoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanálnyi gyömbérpor
- 3 mokkáskanálnyi tört paprika (vagy csipetnyi fűszerpaprika)
- 0,5 dl almalé
- 7 dkg barnacukor
- 2 evőkanálnyi ketchup
- 1 kiskanál almaecet
- 1,2 dl viz
- 0,7 dl szójaszósz
Elkészités:
1. A csirkemellett vágjuk kb 2,5-3 cm-es kockákra. A fokhagymát zúzzuk össze vagy reszeljuk le.
2.Öntsük az olajat egy nagyobb serpenyőbe, forrósitsuk fel, és a csirke darabokat piritsuk benne aranybarnára. Ezután a csirkét szedjük ki egy tálra.
2. A mártáshoz valókat tegyük a visszamaradt olajba. Közepes lángon kavargatással főzzük, melegitsük, amig a cukor felolvad benne. Ekkor tegyük bele vissza a csirkét, és erős lángon forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük a lángot ismét közepesre, és főzzük a húst a mártásban kb 20 percig.
Barna, sárga vagy csak sima fehér párolt rizzsel, esetleg szójával barnitott spagettivel, és párolt zöldségekkel, - úgy mint brokkoli, sárgarépa - tálalva igazán gyorséttermi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése