De lehet akár tök, cukkini vagy padlizsán is.
Hozzávalók:
- pattiszon
- só
- tej
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
Nem irok mennyiséget, alapvetően minden attól függ, hogy mekkora, illetve mennyi a rántanivaló.
Elkészités:
A pattiszont (tököt, cukkinit, padlizsánt) megmossuk, és kb 1.5 cm vastagra felszeleteljük. Tálba tesszük, és jó alaposan besózzuk. Hagyjuk állni a sóban, amig levet enged, illetve legjobb, ha egy éjszakán át áll a sóban (8-10 óra)
Ezután kiemeljük a sós léből a szeleteket, és áttesszük egy másik tálba (vagy csak simán leöntjük a sós lét a szeletekről) és öntünk rá tejet, esetleg feles, vagyis vizzel higitott tejet. Legalább egy órát hagyjuk, hogy a felesleges só kiázzon belőle. Végül a szeleteket szürőben lecsepegtetjük, panirozzuk (liszt-tojás-morzsa), és forró olajban kisütjük.
Esetleg lehet a tejbe fokhagymát, egyéb izesitőket is tenni, de enélkül is nagyon finom.
Megjegyzés:
Ha zsenge a pattiszon vagy a tök, vagyis a körmünket simán bele tudjuk nyomni a héjába, akkor nem kell kimagozni, de ha éretteb, öregebb, akkor igen. Hámozni nem kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése