Hamar elkészülő, igen finom, különlegesnek mondható étel.
Hozzávalók:
4 személyre
- 2-3 ek olaj
- 1 kis fej hagyma
- 500 g csirkemell
- só,
- bors
- 1 ek méz
- 2 ek mustár
- 1-2 dl viz
- 250 ml tejszin
esetleg
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek Worcester mártás
- 1 gerezd fokhagyma
Előkészités:
A csirkemellett megmossuk, lehártyázzuk, felszeleteljük, esetleg kockára vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk.
A fokhagymát, ha adunk hozzá, lereszeljük, vagy áttörjük.
Elkészités:
Az olajon lesütjük a hagymát, majd beledobjuk a csirkemellet, amit kicsit le is piritunk, majd sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés vizet, amivel puhára pároljuk a csirke darabokat. Ha a csirke megpuhult, hozzáadjuk a mézet, a mustárt, elkeverjük, majd mehet bele a tejszin. Ha felforrt, készen is van.
Tehetünk bele kevés pirospaprikát, hogy egy kis szine is legyen, esetleg mehet bele, ha van Worcester mártás. Pluszban jó izt ad az ételnek.
Tálalhatjuk párolt rizzsel, esetleg főtt tésztával. Jól megy hozzá például a széles metélt. ilyenkor reszelhetünk rá tálalásnál egy kis sajtot is. Pazar lesz!
Megjegyzés:
Fokhagyma nem kötelező bele, nekem legalább is jobban kiérződik a mézes-mustáros iz, ha nem teszek bele fokhagymát.
Még hamarabb elkészül ez az étek, ha a csirkedarabokat vajon vagy olajon előre félpuhára pároljuk, majd lefagyasztjuk. Az elkészités napján időben kiolvasztjuk a lepárolt csirkedarabokat, a többi mehet a recept szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése