Ha már unjuk a pörköltet, akkor jöhet a paradicsomos apróhús, ami egyszerű, mint egy pörkölt, mégis más.
4 személyre
- 0,5 kg sertéslapocka
- 3 evőkanál zsir vagy étolaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 150 gr paradicsompüré
- só
- bors
- kevés fűszerpaprika (el is maradhat)
Elkészités:
A lapockát kockára vágjuk, a vöröshagymát apróra. A zsirt felforrósitjuk, és a hagymát és üvegesre pároljuk. Végül kevés pirospaprikát szórunk rá, és beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vizzel, hogy éppen ellepje, és fedő alatt puhára főzzük. Az elfőtt vizet időnként pótoljuk rajta. Ha a hús megpuhult ráöntjük a paradicsompürét, ezzel is átforraljuk, ha kell ismét sózzuk, borsozzuk.
Kifőtt tésztával – spagetti, szarvacska – tálaljuk.
Ha olaszosabb izhatást szeretnénk elérni, főzhetünk bele egy szép babérlevelet, fűszerezhetjük bazsalikommal és oregánóval. A nagyon inyencek reszelt sajtot is szórhatnak rá tálaláskor, de anélkül is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése