2021. szeptember 29., szerda

Paradicsomos apróhús

Ha már unjuk a pörköltet, akkor jöhet a paradicsomos apróhús, ami egyszerű, mint egy pörkölt, mégis más.


Hozzávalók:
4 személyre

  • 0,5 kg sertéslapocka
  • 3 evőkanál zsir vagy étolaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 150 gr paradicsompüré
  • bors
  • kevés fűszerpaprika (el is maradhat)


Elkészités:

A lapockát kockára vágjuk, a vöröshagymát apróra. A zsirt felforrósitjuk, és a hagymát és üvegesre pároljuk. Végül kevés pirospaprikát szórunk rá, és beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vizzel, hogy éppen ellepje, és fedő alatt puhára főzzük. Az elfőtt vizet időnként pótoljuk rajta. Ha a hús megpuhult ráöntjük a paradicsompürét, ezzel is átforraljuk, ha kell ismét sózzuk, borsozzuk.

Kifőtt tésztával – spagetti, szarvacska – tálaljuk.

Ha olaszosabb izhatást szeretnénk elérni, főzhetünk bele egy szép babérlevelet, fűszerezhetjük bazsalikommal és oregánóval. A nagyon inyencek reszelt sajtot is szórhatnak rá tálaláskor, de anélkül is finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése