2018. november 21., szerda

Citromos sütemény


Valóban citrom ízű könnyű sütemény.




Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 13 dkg kristálycukor (kb 11 evőkanál)
  • 12 dkg liszt (3,2 dl),
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 egész citrom
  • pici só


Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből pici sóval kemény habot verünk.

Egy nagyobb tálban a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. Ezutan hozzáreszeljük az egész citrom héját, és a citrom levét is beleszűrjük. A vajat felolvasztjuk, de ne legyen forró, és a citromhéjjal, citromlével ízesített tojásba keverjük. Ezután belekeverjük a lisztet is.

Végül beletesszük a tojáshabot, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a tojásos lisztes masszával.

Kivajazott, liszttel meghintett formába öntjük és forró sütőbe téve megsütjük.

180 C fokon 20 percig illetve tűpróbáig kell sütni.


Megjegyzés:


Ennek a süteménynek a tovább fejlesztett  változatait narancsos sütemény illetve narancsos süti néven találjátok a blogomban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése