Valóban
citrom ízű könnyű sütemény.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 13 dkg kristálycukor (kb 11 evőkanál)
- 12 dkg liszt (3,2 dl),
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 egész citrom
- pici só
Elkészítés:
A
tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből pici sóval kemény habot verünk.
Egy
nagyobb tálban a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. Ezutan
hozzáreszeljük az egész citrom héját, és a citrom levét is beleszűrjük. A vajat
felolvasztjuk, de ne legyen forró, és a citromhéjjal, citromlével ízesített
tojásba keverjük. Ezután belekeverjük a lisztet is.
Végül
beletesszük a tojáshabot, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a tojásos
lisztes masszával.
Kivajazott,
liszttel meghintett formába öntjük és forró sütőbe téve megsütjük.
180
C fokon 20 percig illetve tűpróbáig kell sütni.
Megjegyzés:
Ennek a süteménynek a tovább fejlesztett változatait narancsos sütemény illetve narancsos süti néven találjátok a blogomban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése