2017. április 11., kedd

Sárgarépa főzelék

Bár úgy emlékszünk rá, mint a  napközik réme, mégis érdemes újra megkóstolni, mert még az is előfordulhat, hogy izlik a családnak.



Hozzávalók
4 személyre

  • 60 dkg sárgarépa
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldje
  • 2 kanál liszt
  • ½ l tej
  • ½ l viz



Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyan felszeleteljük, és forró olajon, só nélkül, kevés vizet öntve néha alá, puhára pároljuk, Meghintjük apróra vágott petrezselyemmelzölddel, megszórjuk két kanál liszttel, és vízzel kevert tejjel, finomabb, ha csak tejjel,  apránként feleresztjük. Csak annyira, hogy kellően sűrű legyen. Megsózzuk, megcukrozzuk  és ha kellően sűrű akkor készen is van.


Feltétnek rántottát, vagdalt vagy sült húst ajánlok mellé. Bátrabbak szaftos hússal, pörkölttel is kipróbálhatják, bár a főzelék  igazi izét szaft nélküli feltéttel érezhetjük igazán.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése