Bár úgy emlékszünk rá, mint a
napközik réme, mégis érdemes újra megkóstolni, mert még az is
előfordulhat, hogy izlik a családnak.
Hozzávalók
4 személyre
- 60 dkg sárgarépa
- 3 evőkanál olaj
- só
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldje
- 2 kanál liszt
- ½ l tej
- ½ l viz
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyan
felszeleteljük, és forró olajon, só nélkül, kevés vizet öntve néha alá, puhára pároljuk, Meghintjük apróra vágott petrezselyemmelzölddel, megszórjuk
két kanál liszttel, és vízzel kevert tejjel, finomabb, ha csak tejjel, apránként feleresztjük. Csak
annyira, hogy kellően sűrű legyen. Megsózzuk, megcukrozzuk és ha kellően sűrű akkor készen is van.
Feltétnek rántottát, vagdalt vagy sült húst
ajánlok mellé. Bátrabbak szaftos hússal, pörkölttel is kipróbálhatják, bár a
főzelék igazi izét szaft nélküli
feltéttel érezhetjük igazán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése