2017. február 28., kedd

Kókuszos keksztekercs

A legfinomabb, legizesebb változatban.





Hozzávalók:

A tésztához:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor (9-10 evőkanál)
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 kupak rum (1,5 cl)
  • 3 dl meleg tej
  • 0,5 dl lefőzött presszó kávé
  • pici só

A kinyújtáshoz
  • 10 dkg kókuszreszelék

A krémhez:
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:

Összekeverjük a tésztához valókat, majd összegyúrjuk. hogy nyújtható tésztát kapjunk.

A krémhez valókat habosra keverjük.

A gyúródeszkára sütőpapírt teszünk, és beszórjuk kókuszreszelékkel. A tésztát vékonyra sodorjuk, megkenjük a kókuszos vajas krémmel, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Szórunk még kókuszreszeléket a papírra, amiben ide-oda óvatosan átforgatjuk a tekercset. Végül az elkészült tekercset becsomagoljuk a sütőpapírba és mélyhűtőbe tesszük. 

Só éppen csak egy pici kell bele, amennyit két ujjbegyünkkel fel tudunk csippenteni.

Két kisebb tekercset is készíthetünk ebből a mennyiségből.


A mélyhűtőből kivéve felszeletelve kínáljuk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése