A legfinomabb, legizesebb változatban.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor (9-10 evőkanál)
- 3 evőkanál kakaópor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 kupak rum (1,5 cl)
- 3 dl meleg tej
- 0,5 dl lefőzött presszó kávé
- pici só
A kinyújtáshoz
- 10 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Összekeverjük a tésztához valókat, majd összegyúrjuk. hogy
nyújtható tésztát kapjunk.
A krémhez valókat habosra keverjük.
A gyúródeszkára sütőpapírt teszünk, és beszórjuk kókuszreszelékkel.
A tésztát vékonyra sodorjuk, megkenjük a kókuszos vajas krémmel, majd a
sütőpapír segítségével feltekerjük. Szórunk még kókuszreszeléket a
papírra, amiben ide-oda óvatosan átforgatjuk a tekercset. Végül az elkészült
tekercset becsomagoljuk a sütőpapírba és mélyhűtőbe tesszük.
Só éppen csak egy pici kell bele, amennyit két ujjbegyünkkel
fel tudunk csippenteni.
Két kisebb tekercset is készíthetünk ebből a mennyiségből.
A mélyhűtőből kivéve felszeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése