2017. január 23., hétfő

Tejfölös kelbimbó

Finom, különleges köret, ami önálló ételként is megállja a helyét.




Hozzávalók:
4 személyre
  • 1 kg kelbimbó
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db kisebb vöröshagyma (4 dkg)
  • 1 csapott kiskanal só (2 dkg)
  • Törött bors izlés szerint
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészités:

A megtisztitott, leöblitett kelbimbót forró sós vizbe teszzük és megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
A szalonnát kockára, a hagymát finomra vágjuk.
Egy serpenyőben a szalonnát kisütjük, de nem piritjuk meg, rádobjuk a hagymát és megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a kelbimbót és a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a kelbimbót, tetejét vajdarabkákkal megszórjuk, zsemlemorzsával kevéssé meghintjük, végül reszelt sajttal betakarjuk és sütőben megpiritjuk.
Sült húsok mellé ajánlom.


A receptet az Aranyhal Kiadó Mindennapok konyhája c. könyvében találtam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése