Finom, különleges köret, ami önálló ételként is megállja a
helyét.
Hozzávalók:
4 személyre
- 1 kg kelbimbó
- 8 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 db kisebb vöröshagyma (4 dkg)
- 1 csapott kiskanal só (2 dkg)
- Törött bors izlés szerint
- 5 dkg reszelt sajt
A megtisztitott, leöblitett kelbimbót forró sós vizbe
teszzük és megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
A szalonnát kockára, a hagymát finomra vágjuk.
Egy serpenyőben a szalonnát kisütjük, de nem piritjuk meg,
rádobjuk a hagymát és megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a kelbimbót és a
tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, meghintjük
zsemlemorzsával, beleöntjük a kelbimbót, tetejét vajdarabkákkal megszórjuk,
zsemlemorzsával kevéssé meghintjük, végül reszelt sajttal betakarjuk és sütőben
megpiritjuk.
Sült húsok mellé ajánlom.
A receptet az Aranyhal Kiadó Mindennapok konyhája c.
könyvében találtam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése