2017. január 10., kedd

Fűszeres cékla

Az egészséges táplálkozás jegyében.





Hozzávalók:
4 személyre

  • 1 kg főtt, esetleg nyers cékla
  • 2 szál főtt sárgarépa
  • 2  db alma
  • 4 ek étolaj
Fűszerek ízlés szerint:
  • só 
  • bors 
  • bazsalikom 
  • oregánó 
  • kakukkfű 
  • majoranna 
  • rozmaring


Ha nem tudunk előre főtt céklát venni, akkor a nyers céklát megfőzzük, meghámozzuk. A cékla főzésénél fontos, hogy a ne vágjuk le a gyökerét, azt majd csak főzes után távolitjuk el. 

A sárgarépákat megpucoljuk, és lehetőleg egészben hagyva sós vizben, forrástól számitva kb 20 perc alatt félpuhára főzzük.

A céklát, sárgarépát ezután nagyobb darabokra vágjuk, és tálba tesszük. Az almát héjastól vágjuk nagyobb szeletekre, a magházat természetesen eltávolitjuk. Az almaszeleteket is a céklához adjuk.

Az alapanyagokat megsózzuk, olajat öntünk rá, és beleszórjuk a fűszereket. Összekeverjük, és amig a sütő melegszik, hagyjuk összérni. Ha a sütő elég forró (kb 200-220 C ) a bepácolt zöldségeket sütőpapirral bélelt tepsibe vagy sütőlapra tesszük, alufóliával betakarjuk és kb 20 perc alatt átsütjük.


Különféle sült, párolt húsokhoz tálaljuk, de hurkához, kolbászhoz is kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése