Az egészséges táplálkozás jegyében.
Hozzávalók:
4 személyre
- 1 kg főtt, esetleg nyers cékla
- 2 szál főtt sárgarépa
- 2 db alma
- 4 ek étolaj
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- kakukkfű
- majoranna
- rozmaring
Ha nem tudunk előre főtt céklát venni, akkor a nyers céklát
megfőzzük, meghámozzuk. A cékla főzésénél fontos, hogy a ne vágjuk le a
gyökerét, azt majd csak főzes után távolitjuk el.
A sárgarépákat megpucoljuk, és lehetőleg egészben hagyva sós
vizben, forrástól számitva kb 20 perc alatt félpuhára főzzük.
A céklát, sárgarépát ezután nagyobb darabokra vágjuk, és
tálba tesszük. Az almát héjastól vágjuk nagyobb szeletekre, a magházat
természetesen eltávolitjuk. Az almaszeleteket is a céklához adjuk.
Az alapanyagokat megsózzuk, olajat öntünk rá, és beleszórjuk
a fűszereket. Összekeverjük, és amig a sütő melegszik, hagyjuk összérni. Ha a
sütő elég forró (kb 200-220 C ) a bepácolt zöldségeket sütőpapirral bélelt
tepsibe vagy sütőlapra tesszük, alufóliával betakarjuk és kb 20 perc alatt
átsütjük.
Különféle sült, párolt húsokhoz tálaljuk, de hurkához,
kolbászhoz is kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése