Nagyon finom változata ez a mezei nokedlinek, ráadásul
szénhidratcsökkentett, igy még cukorbeteg diétában is ehetünk belőle akár
kicsit többet is.
Hozzávalók:
4 személyre
- 40 dkg tehéntúró
- 40 dkg liszt
- 5 tojás
- kb. ½ dl viz
- 1 csapott kiskanál só a tésztába
- 2-3 evőkanál olaj
A túrót alaposan áttörjük, esetleg krumplinyomón
átpasszirozzuk.
A tojásokat egy keverőtálba ütjük, hozzáöntjük a lisztet és
elkeverjük. Kicst sűrűbb lesz igy a kelleténél, ezért kb ½ dl vizet öntünk
hozzá. Ha az állaga enélkül is megfelelő. akkor a viz kimaradhat. Kikeverjük,
majd beleöntjük a túrót is, megsózzuk, majd egy fakanál segitségével nagy
mozdulatokkal elkeverjük a tesztában a túrót.
Közben egy nagyobb tésztafőző fazékban vizet forralunk.
Megsózzuk. A forrásban levő vizbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a túros
nokedlit (galuskát). Ha feljöttek a viz
tetejére, kicsit még hagyjuk jól atfőni, majd leszűrjük. A galuskákat tálba
tesszük, 2-3 evőkanál olajat öntünk rá
és nagyon óvatosan, inkább csak emelgetve a nokedliket a fakanállal,
elkeverjük.
Ugyanúgy használjuk, mint a nokedlit. Könnyebb, puhább állagú és izesebb galuskákat
kapunk ezzel a módszerrel. Érdemes
kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése