2016. november 28., hétfő

Túrós galuska

Nagyon finom változata ez a mezei nokedlinek, ráadásul szénhidratcsökkentett, igy még cukorbeteg diétában is ehetünk belőle akár kicsit többet is.








Hozzávalók:
4 személyre

  • 40 dkg tehéntúró
  • 40 dkg liszt
  • 5 tojás
  • kb.  ½ dl viz
  • 1 csapott kiskanál só a tésztába
  • 2-3 evőkanál olaj



A túrót alaposan áttörjük, esetleg krumplinyomón átpasszirozzuk.

A tojásokat egy keverőtálba ütjük, hozzáöntjük a lisztet és elkeverjük. Kicst sűrűbb lesz igy a kelleténél, ezért kb ½ dl vizet öntünk hozzá. Ha az állaga enélkül is megfelelő. akkor a viz kimaradhat. Kikeverjük, majd beleöntjük a túrót is, megsózzuk, majd egy fakanál segitségével nagy mozdulatokkal elkeverjük a tesztában a túrót.

Közben egy nagyobb tésztafőző fazékban vizet forralunk. Megsózzuk. A forrásban levő vizbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a túros nokedlit (galuskát).   Ha feljöttek a viz tetejére, kicsit még hagyjuk jól atfőni, majd leszűrjük. A galuskákat tálba tesszük, 2-3 evőkanál  olajat öntünk rá és nagyon óvatosan, inkább csak emelgetve a nokedliket a fakanállal, elkeverjük.


Ugyanúgy használjuk, mint a nokedlit.  Könnyebb, puhább állagú és izesebb galuskákat kapunk ezzel a módszerrel.  Érdemes kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése