2024. szeptember 25., szerda

Tésztasaláta

Többféle tésztasaláta létezik. Ez a miénk sajtos, felvágottas, majonézes, különféle pluszokkal kiegészitve. Régóta a család nagy kedvence.



Hozzávalók
6-8 személyre

  • 250 gr jó minőségű tészta
  • 30 dkg különféle felvágott ha lehet, egészben
  • 30 dkg különféle sajt
  • 1 kisdoboz kukorica konzerv
  • 1 kisdoboz szeletelt gombakonzerv
  • 1/2 üveg csemegeuborka
  • 5 tojás
  • 400 gr majonéz
  • 500 gr tejföl


Elkészités:

  • A tésztát megfőzzük, leszűrjük.
  • A felvágottakat kisebb kockákra felvágjuk.
  • A sajtokat is.
  • A uborkákat is apróbb darabokra vágjuk.
  • A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, kockára vágjuk.
  • A majonézt és a tejföl egy nagyobb salátástálba tesszük, és összekeverjük.
  • A konzerveket leszűrjük, és a salátástálban lévő tejfölös majonézhez adjuk, a többi hozzávalóval együtt.
  • Összekeverjük.
  • 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az izek összeérjenek.


Megjegyzés:

A "saláta tészta" nekem elsősorban a szarvacska, de a hasonló, formázott tészták is megfelelnek.

Hivatalosan 3 féle felvágottal készitjük ezt a salátát, de azért legalább 2 féle jó, ha van benne, és ebből az egyik sonka legyen.

Ugyanigy a sajt is jó, ha legalább háromféle, de minimum kettő, és jó, ha különféle izű sajtokat válogatunk bele. Füstöltsajt feltétlenül legyen benne.

A kukorica konzerv töltőtömege kb 285 gr, a szeletelt gombáé 170 gr körül legyen, plusz-minusz néhény gram belefér.

Még finomabb, ha a tejfölös majonézhez egy kevés mustárt, esetleg még egy kis cukrot is keverünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése