Többféle tésztasaláta létezik. Ez a miénk sajtos, felvágottas, majonézes, különféle pluszokkal kiegészitve. Régóta a család nagy kedvence.
Hozzávalók
6-8 személyre
- 250 gr jó minőségű tészta
- 30 dkg különféle felvágott ha lehet, egészben
- 30 dkg különféle sajt
- 1 kisdoboz kukorica konzerv
- 1 kisdoboz szeletelt gombakonzerv
- 1/2 üveg csemegeuborka
- 5 tojás
- 400 gr majonéz
- 500 gr tejföl
Elkészités:
- A tésztát megfőzzük, leszűrjük.
- A felvágottakat kisebb kockákra felvágjuk.
- A sajtokat is.
- A uborkákat is apróbb darabokra vágjuk.
- A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, kockára vágjuk.
- A majonézt és a tejföl egy nagyobb salátástálba tesszük, és összekeverjük.
- A konzerveket leszűrjük, és a salátástálban lévő tejfölös majonézhez adjuk, a többi hozzávalóval együtt.
- Összekeverjük.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az izek összeérjenek.
Megjegyzés:
A "saláta tészta" nekem elsősorban a szarvacska, de a hasonló, formázott tészták is megfelelnek.
Hivatalosan 3 féle felvágottal készitjük ezt a salátát, de azért legalább 2 féle jó, ha van benne, és ebből az egyik sonka legyen.
Ugyanigy a sajt is jó, ha legalább háromféle, de minimum kettő, és jó, ha különféle izű sajtokat válogatunk bele. Füstöltsajt feltétlenül legyen benne.
A kukorica konzerv töltőtömege kb 285 gr, a szeletelt gombáé 170 gr körül legyen, plusz-minusz néhény gram belefér.
Még finomabb, ha a tejfölös majonézhez egy kevés mustárt, esetleg még egy kis cukrot is keverünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése