Nem csak finom, de gyorsan el is készithető.
Hozzávalók
2-3 személyre
- 25-30 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- só
- bors
- 1 evőkanál száritott petrezselyemzöld
- 8 dl alaplé vagy viz
- 1 evőkanál liszt
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1-2 dl tejszin
Előkészités:
A gombát leöblitjük, ha nem túl friss, akkor leszedjük a héját, ez friss gombánál nem szükséges, végül a gombát kockára vagy még jobb, ha vékony szeletekre vágjuk.
A hagymát finomra vágjuk.
Elkészités:
Az olajon megpároljuk a hagymát, majd rádobjuk a gombát, ezzel addig pároljuk, amig összeesik, és a nedvességét elfővi. Ekkor sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét, és a lisztet. Átkeverjük, hagyjuk, hogy a liszt felvegye az izeket, majd megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük a vizzel. Felforraljuk, legalább 10 percet főzzük.
Turmix géppel vagy merülő mixerrel összeturmixoljuk, visszaöntjük a fazékba, után-izesitjük, ha szükséges, majd adunk hozzá 1-2 dl tejszint izlés szerint. Még egyet forralunk rajta, és készen is van.
Tálalhatjuk krutonnal, levesgyönggyel, akár reszelt sajttal is. Én most "kocka kenyér" egy vékony szeletét vágtam apró kockákra, és minden faxni nélkül ezt dobtam a leves tetejére.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése